Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Výstava Svět středověkých her

Hořovice | 10. července – 9. října 2022 (prodlouženo) |

Muzeum Hořovicka prostřednictvím nové sezónní výstavy představuje, jak se bavili naši předkové před mnoha stovkami let. Návštěvníci se seznámí s různými formami středověké zábavy – dvorskými slavnostmi, tancem, lovem a turnaji šlechty.

Prezentovány jsou také originální archeologické nálezy v podobě keramického nádobíčka, jezdeckých ostruh či kušových šipek. Tyto předměty pocházejí ze sbírek Muzea Českého krasu v Berouně, část byla zapůjčena z Muzea T.G.M. v Rakovníku.

Na výstavě se však můžete nejen vzdělávat, ale také si hrát. Vyzkoušet si lze střelbu z kuše na medvěda (venku na nádvoří) nebo si zahrát žoldnéřskou hazardní hru „šťastné prasátko“.

Nechybí ani repliky karet s vyobrazením hierarchie středověké společnosti, zájemci mohou otestovat svoje znalosti historie v kvízu českých panovníků.

Putovní výstava připravená Muzeem Vysočiny v Jihlavě je od 10. června do 2. října k vidění na Starém zámku v Hořovicích.

Srdečně zveme k návštěvě nejen této sezónní výstavy, ale také stálé regionální expozice.

Otevírací doba: úterý – neděle 9-12 a 12:30-17 hodin

Výstav je k vidění do 9. října 2022.

Muzeum Hořovicka

areál Starý zámek

Vrbnovská 27

Hořovice


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2022/vystava-svet-stredovekych-her/

Citace:

Vlastimil Kerl: Výstava Svět středověkých her. Muzeum Českého krasu [online]. 16.6.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2022/vystava-svet-stredovekych-her/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.