Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Geologická exkurze se sběrem zkamenělin v okolí Koněprus

Geologická exkurze, sběr zkamenělin | 14. října 2023, 10.30 hod. |

Pojďte s námi objevovat tajemství historie Země na exkurzi do Koněprus! Sami si vyzkoušíte sbírání zkamenělin přímo v terénu a pod vedením zkušeného muzejního geologa se dozvíte více o unikátní lokalitě nedaleko Koněpruských jeskyní. Nechte se unést do světa stovek milionů let starých příběhů a získejte nezapomenutelný zážitek z nálezů zkamenělin, které si můžete odnést domů. Připojte se k nám na exkurzi a staňte se pravým geologickým dobrodruhem!

Termín nejbližší exkurze

Exkurze pořádáme zpravidla několikrát do roka a navštěvujeme dle možností různé již neaktivní lomy v okolí Koněprus. Aktuálně jsou vypsané tyto termíny:

  • 14. října 2023- sraz účastníků v 10:30 u vjezdu na parkoviště u Koněpruských jeskyní

Rezervace není nutná

Dle aktuálních podmínek navštěvujeme různé lomy. Délka chůze může být různá, k nejvzdálenějšímu lomu jsou to necelé 3 kilometry.

Vstupné

90,- Kč plné, 60,- Kč snížené a 180,- Kč rodinné

Doporučení

Kladívko se může hodit, ale není nezbytně nutné, zkameněliny najdete i bez něj. Chcete-li rozbíjet kameny, doporučujeme brýle (mnoho zkamenělin se najde i bez rozbíjení, pouhým prohrnováním suti).

Na zabalení nalezených fosilií doporučujeme dostatek starých novin.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2023/geologicke-exkurze-koneprusy-2023/

Citace:

Pavel Bokr: Geologická exkurze se sběrem zkamenělin v okolí Koněprus. Muzeum Českého krasu [online]. 24.6.2023 [cit. 9.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2023/geologicke-exkurze-koneprusy-2023/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.