Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Beroun Lughnasadh 2014

výstava | 2. 8. - 14. 9. 2014 | Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ LUGH a MUZEUM ČESKÉHO KRASU BEROUN

si Vás dovolují pozvat na výstavu výtvarných děl BEROUN LUGHNASADH 2014, jejíž letošní téma je ŠPIČATÁ KOULE, KULATÁ ŠPIČKA, aneb VŠECHNO JE JINAK.

Výstava je otevřena od 3. 8. 2014  v Geoparku Barrandien v Muzeu Českého krasu v Berouně, Husovo nám. 87

(úterý – sobota 9 – 12, 13 – 17, neděle a svátky 10 – 12, 13 – 17)

Začíná Lughnasadh. Tak jako loni se opět otevírá tajemná brána keltského podzimu a jeho nekonečné štědrosti barev. Jejich proud vynáší z hlubin naší Země na povrch dosud ukryté a nikde jinde zatím neviděné výtvarné plody, zrající na dané téma téměř rok od své setby. Přijměte je se stejnou upřímností, s jakou jsou nabízeny.

Záštitu nad naší letošní keltskou výstavou přijal J. E. pan Tigran Seiranian, mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Arménské republiky v České republice.

SEZNAM VYSTAVUJÍCÍCH: Andrle Radek, Bednářová Iva, Bílek Jindřich, Fausová Barbora, Houdek Miloš Kim, Javorská Magdaléna, Jirásek Jiří, Josef K., Knápek Zdeněk, Kosková Jitka, Kremanová Jana, Kreml Pavel, Küblbecková Kristina, Květoň Vojtěch, Lešikar Miloš J., Lešikarová Silvia K., Matzenauer Michal, Matzenka – Fikrlová Olga, Muradian Hovik, Muradian Shavarsh, Németh Endre Andrej, Reinerová Zdenka, Ryzec Josef, Řepík Vladimír, Siroň Michal, Sokol Miloš, Stibor Karel, Stibůrek Antonín, Sýkora Viktor, Vondrejs Vladimír, Zdická Stanislava, Zoubek Olbram.

Autor projektu: Josef Ryzec

Dne 2. 8. 2014 v 16:00 byla v Geoparku Barrandien slavnostně zahájena výstava Beroun Lughnasadh 2014. Úvodní slovo k přítomným hostům pronesla ředitelka muzea RNDr. Karin Kriegerbecková, Ph.D., která poděkovala autorům výstavy a přivítala všechny přítomné hosty, mezi nimi také velvyslanec Arménské republiky v České republice pana J. E. Tigrana Seiraniana a radního pro kulturu a památkovou péči Zdeněka Štefka.

Téma letošní výstavy bylo Špičatá koule, kulatá špička, aneb všechno je jinak. Jak se povedlo výtvarně ztvárnit více jak třiceti autorům se mohou návštěvníci přesvědčit až do 14. 9. 2014.

Fotografie z vernisáže

Foto: František Javorský, Zdeněk Zůna


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2014/beroun-lughnasadh-2014/

Citace:

Lada Nestoridou: Beroun Lughnasadh 2014. Muzeum Českého krasu [online]. 10.7.2014 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2014/beroun-lughnasadh-2014/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.