Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Skutečná Středočeská liga

Hudební soutěž | 19. září 2021 |

AKTUALIZACE:

Semifinále Středočeské Skutečné ligy – kapely

neděle 19. 9. 2021, 12.00

Starý zámek Hořovice – nádvoří

vstup zdarma

MADAM ROYAL

Středočeská HARD-POP-ová kapela Madam Royal vznikla 11.1.2019 a objevila se v několika rádiových i televizních hudebních hitparádách.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/madam-royal/

D4MN

Rocková kapela založena v Praze.

https://www.facebook.com/d4mnband/about/

ROCKSANA

Jako zapálení mladí nadšenci ze Zaječova jsme již od prvních tříd a školek poznávali sílu a moc kytar, bubnů, mikrofonů, zesilovačů a zkoušeli, co to dá… Ale bylo ještě otázkou dlouhé doby, než jsme se otrkali a začali fungovat jako jedno těleso. Postupem doby přišla obrovská chuť a touha získat fanoušky vlastní tvorbou a stát se tak opravdovou kapelou prezentující vlastní muziku a texty. V roce 2016 jsme studiově nahráli první dvě vlastní písničky „Stoupáme“ a „Kolikrát“, na kterou jsme vzápětí natočili náš první oficiální videoklip. V průběhu roku 2017 natáčíme naše debutové CD POPRVÝ, které vydáváme na začátku roku 2018. CD obsahuje 12 autorských písniček. Křest CD proběhl ve vyprodaném klubu Labe v Hořovicích 3. 2. 2018. V dubnu 2018 si nás vybrala skupina CHINASKI jako předkapelu pro svůj koncert v Písku. Na podzim 2018 vyrážíme na naše první celorepublikové turné jako hosté skupiny HARLEJ „Možná Tour 2018″.

http://rocksana.cz/?o_kapele_rocksana

Špinaví Lůzři

Blues-rock-soul trio Špinaví lůzři se stalo Objevem Rádia Beat, které se rozhodlo jejich první autorské album zařadit mezi svá doporučení. Lukáš Zíta – guitar, vocals, Simone Serra – bass, vocals, Lucos Hey / Mike Scollon – drums, vocals.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/spinavi-luzri/

https://www.spinaviluzri.cz/o-kapele

The Heathrow

Kapela The Heathrow vznikla v roce 2017 v Benešově u Prahy a od té doby vystupovala na mnoha koncertech a sdílela stage s kapelami jako např. Traktor, Limetall, Keks, Hand Grenade, Keks a další.

Současná sestava: Radek Chmel – zpěv František Škoula – kytara, zpěv Jan Vyskočil – bicí nástroje Lukáš Vondrák – kytara Aleš Valenta – basová kytara

https://www.spinaviluzri.cz/

The Midnight Thunder

Kapelu The Midnight Thunder jsme založili v roce 2015, po rozpadu předchozího hudebního projektu. Začínali jsme jako trio – Petr Hartmann (kytara, zpěv), Eduard Wellner (kytara) a Jan Benda (bicí). První roky jsme strávili nahráváním demo nahrávek, koncertováním v menších klubech a hledáním zbývajících členů. V roce 2020 jsme konečně dosáhli vytouženého zvuku, když kapelu doplnili Robert Stříbrný (baskytara) a Rastislav Kuka (klávesy) a vydali jsme naše debutové CD Good Times. Svou tvorbu klasifikujeme jako alternativní rock s prvky grunge, jižanského a klasického rocku. Mezi naše největší vzory patří Led Zeppelin, AC/DC, Alice In Chains, Helmet, Frank Zappa a Fleetwood Mac.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/the-midnight-thunder/

Infinity

Kapela Infinity vznikla 20. 2. 2016 ve zkušebně v pražských Vršovicích a již tři měsíce nato odehrála svůj první koncert v klubu Mandragora na Vinohradech. V létě 2020 se Infinity ustálili v sestavě Jan Kundrát, Tomáš Šulc, Michal Lipert a Josef Kovařík. V současné době kapela pracuje na svém druhém oficiálním singlu. Infinity hrají vlastní tvorbu s českými texty, autorem většiny písní je Jan Kundrát.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/infinity/

https://www.infinityband.cz/

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Registrace kapel do hudební soutěže rockových kapel Středočeská Skutečná liga právě probíhá. Semifinále se uskuteční v areálu Starého zámku v Hořovicích (Muzeum Hořovicka). Podrobnosti najdete na webu https://www.skutecnaliga.cz/ a v tiskové zprávě.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Šestnáctý ročník Skutečné ligy pro amatérské kapely právě začal Největší tuzemská soutěž pro neprofesionální rockové kapely – Skutečná liga – právě odstartovala ve spolupráci se Středočeským krajem již svůj 16. ročník. Cílem je podpořit nejen začínající hudební skupiny, nalézt nové středočeské talenty, získat pro ně zájem široké veřejnosti, producentů a dalších odborníků v oboru, vybudovat publikum a odstartovat hudební kariéru. Hlásit se kapely mohou do 21. srpna na portálu projektu. I letos předstoupí před porotu „naživo“.

Úspěšný talentový hudební projekt Skutečná liga pomáhá již 16. rokem amatérským rockerům „rozjet“ kariéru. Za celou dobu se přihlásilo přes 6 700 kapel a bylo odehráno více než 4 800 koncertů. Soutěž má mladým lidem ukázat, že má smysl věnovat se něčemu navíc, rozvíjet sám sebe, motivovat je na cestě k tvůrčímu a smysluplnému trávení volného času. Součástí soutěže je tak i kategorie „Junior“ do 19 let. Juniorská kapela, která získá nejvíce bodů v základní kole, postupuje rovnou do finále.

Registrace kapel do Středočeské Skutečné ligy 2021 již byla spuštěna na portálu www.skutecnaliga.cz a možnost přihlásit se končí 21. 8. 2021.

Soutěže se může zúčastnit každý, kdo nemá hudbu jako hlavní zdroj svých finančních příjmů. Podmínkou také je, že kapela musí mít repertoár složený z vlastní autorské tvorby v rockových mantinelech a být schopna zvládnout živé hraní. Jako jediná soutěž v České republice umožňuje totiž Skutečná liga rozsáhlému počtu kapel vzájemné měření sil bez nutnosti zasílat demo nahrávku, jejíž pořízení stojí nemálo finančních prostředků a která neumožňuje objektivní a spravedlivé posouzení kvality hudebního uskupení,“ upozornil zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga Lukáš Fousek.

Již druhým rokem se Skutečná liga koná ve spolupráci se Středočeským krajem. „Jednotlivá kola soutěže se budou konat jako open air koncerty v prostorách krajských příspěvkových organizací a pozveme na ně širokou veřejnost. Základní kolo zahrnuje tři koncerty, a to ve Vlašimi, Kutné Hoře a Rakovníku. Semifinále se uskuteční v Hořovicích a Jílovém u Prahy, místo pro finálový koncert teprve s pořadatelem vybíráme,“ informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková (hnutí Starostové a nezávislí), která nad novým ročníkem převzala záštitu.

Na koncertech budou pořízeny videonahrávky z vystoupení jednotlivých skupin a zveřejněny na webových stránkách projektu i kraje, kde se navíc uskuteční online hlasování o nejoblíbenější kapelu veřejnosti.
Finalisté soutěže se budou objevovat v rámci hudebních programů akcí pořádaných městy ve Středočeském kraji i krajem samotným. Každoročně rovněž vystupují nejen na pódiích po celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Woodstock, který se řadí mezi největší hudební akce v Evropě. V loňském roce se absolutním vítězem stala kapela Hrabě Monte Crazy a vítězem kategorie junior se stala kapela Worn Out Jacket.

Vzhledem k úspěchu projektu ve Středočeském kraji vznikla myšlenka na jeho rozšíření na území celé republiky, kterou podpořila Asociace krajů ČR.
Termíny a místa konání jednotlivých open-air koncertů Středočeské Skutečné ligy 2021:

Základní kola
Vlašim
Zámek Vlašim – 22. 8. 2021, 12:00
Kutná Hora
Zahrady Galerie Středočeského kraje – 29. 8. 2021, 12:00
Rakovník
Park za Muzeem TGM – 5. 9. 2021, 12:00

Semifinále
Hořovice
Starý zámek Hořovice – 19. 9. 2021, 12:00
Jílové u Prahy
Areál Regionálního muzea – 26. 9. 2021, 12:00
Foto Skutečná liga Středočeského kraje 2019
https://www.musicmap.tv/articles/view/sl_2019_finale/page:3
Videa Skutečná liga Středočeského kraje 2019
https://www.musicmap.tv/videa

Kontakt pro média:

Lukáš Fousek
zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga
T: 734 864 860, E: nsef@nsef.cz


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2021/skutecna-stredoceska-liga/

Citace:

Vlastimil Kerl: Skutečná Středočeská liga. Muzeum Českého krasu [online]. 30.7.2021 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2021/skutecna-stredoceska-liga/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.