Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Ve výloze Jenštejnského domu vystavuje své obrazy Miroslava Strnadová

Galerie ve výloze | 26. července - 9. srpna 2021 |

Další z regionálních výtvarníků vystavuje v „Galerii ve výloze“. Obrazy Miroslavy Strnadové ze Zahořan můžete vidět ve výloze Jenštejnského domů do 9. srpna 2021 přímo z berounského Husova náměstí.

Miroslava Strnadová
Narodila se v roce 1951 v Berouně. Jako malá byla velmi divoké dítě. Aby si osvojila dívčí způsoby, zapsala ji maminka nakreslení k Jaroslavu Goldmannovi. Tatínek, který působil jako vyslanec v zahraničí, ale podobné buržoazní výstřelky neschvaloval, proto musela kreslení zanechat. Ke své zálibě sena krátko vrátila, když měla malé děti – tehdy malovala pro jejich(a své) potěšení a znovu pak až v důchodovém věku, když jí děti věnovaly kurz malby k narozeninám. Od té doby je malba i jiné výtvarné techniky jejím velkým koníčkem.

P.S. Pokud má někdo z místních umělců zájem o prezentaci svých děl, kontaktujte nás na produkce@muzeum-beroun.cz nebo na tel. 601 374 205. Původně lockdownový cyklus se chýlí ke konci.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2021/ve-vyloze-jenstejnskeho-domu-vystavuje-sve-obrazy-miroslava-strnadova/

Citace:

Vlastimil Kerl: Ve výloze Jenštejnského domu vystavuje své obrazy Miroslava Strnadová. Muzeum Českého krasu [online]. 27.7.2021 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2021/ve-vyloze-jenstejnskeho-domu-vystavuje-sve-obrazy-miroslava-strnadova/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.