Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Odpoledne s geologem na hradě Točník

Zážitkový program | 19. srpna 2022, 13–19 hod. |

Zveme vás na program Odpoledne s geologem, při kterém zážitkovou formou poznáte geologii. Edukátoři Muzea Českého krasu pro vás na prostranství před hradem Točník připravili program pro děti i dospělé. Účastníci nahlédnou pod pokličku práce geologa v terénu, sáhnou si na pradávné mořské dno a dozví se například:

-          že hrad Točník stojí na zkamenělém mořském dně hned dvou pradávných moří

-          jak se mohlo mořské dno dostat až na vrchol kopce

-          jak z kamenů vyčteme dávnou minulost okolí hradu – jak se měnilo pradávné prostředí

K dispozici bude zdarma stánek  s ukázkami zkamenělin a zajímavých kamenů. Vyzkoušíte si hádanky, jednoduché pokusy, geologické vzdělávací materiály a ukázky čtení minulosti z kamenů. Představíme vám také kameny z kultovní hry Minecraft.

Za mírný poplatek si vyzkoušíte rýžování českých granátů, výrobu trilobitů ze samotvrdnoucí hmoty, vyklepávání krystalů.  V  14:00, 15:30 a 17:00 začne krátká geologická vycházka,  která přiblíží zajímavosti v okolí hradu.

Na akci navazuje od 19.30 koncert Karla Plíhala, na který jste srdečně zváni.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2022/odpoledne-s-geologem-na-hrade-tocnik/

Citace:

Vlastimil Kerl: Odpoledne s geologem na hradě Točník. Muzeum Českého krasu [online]. 28.7.2022 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2022/odpoledne-s-geologem-na-hrade-tocnik/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.