Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Výstava obrazů J. Fišáka v Domově seniorů TGM

Výstava obrazů | 21. července – 30. září 2022 |

V berounském Domově seniorů TGM, se kterým Muzeum Českého krasu dlouhodobě spolupracuje, je k vidění nová výstava.

Své obrazy zachycující okolí řeky Berounky a přírodní krásy Křivoklátska a Českého krasu zde prezentuje Jaroslav Fišák.

O autorovi obrazů:

Výtvarný samouk, malování se soustavně věnuje posledních pět let. Dříve pracoval jako letecký meteorolog, poté působil v Českém hydrometeorologickém ústavu a v Ústavu fyziky atmosféry AV ČR. Po ukončením profesní kariéry se znovu začal soustavněji věnovat svému dětskému koníčku. Maluje nejčastěji technikou akvarelu a pastelu, občas používá také úhel, rudku nebo akryl. Většina obrazů vzniká podle fotografií, které pořizuje nejen při toulkách křivoklátskými lesy, ale maluje i přímo v plenéru. Své obrazy zatím nikdy nevystavoval, prezentuje je pouze na internetu. Kromě zdejšího regionu je mu inspirací také vzdálené Laponsko.

Moje profese meteorologa mě zavedla za polární kruh do finského Laponska, které se stalo mojí srdeční záležitostí. Vracel jsem se tam poté soukromě, tamní jezera, rašeliniště, nekonečné lesy a potoky, ze kterých se dá pít, mě inspirují. Současná výstava však ukazuje motivy z mého oblíbeného Křivoklátska a Berounska. Přistěhoval jsem se před lety z Prahy do Žloukovic, takže pro
inspiraci nemusím daleko.
“ říká o sobě pan Fišák .

Výstava je přístupná i veřejnosti, obrazy visí na chodbách domova.

Vernisáž proběhne 21. července 2022 v 14:30. Součástí bude také komentovaná prohlídka výstavy tvůrcem obrazů.

Vstup zdarma v rámci provozní doby Domova seniorů TGM pro veřejnost. Respektujte prosím aktuální pravidla pro návštěvníky, která jsou zveřejněna na www.seniori-beroun.cz

21. 7.–30. 9. 2022


Domova seniorů TGM

Pod Studánkou 1884

Beroun


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2022/vystava-obrazu-j-fisaka-v-domove-senioru-tgm/

Citace:

Vlastimil Kerl: Výstava obrazů J. Fišáka v Domově seniorů TGM. Muzeum Českého krasu [online]. 18.7.2022 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2022/vystava-obrazu-j-fisaka-v-domove-senioru-tgm/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.