Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Vlastivědná vycházka – Liteň

Komentovaná vycházka | 8. srpna 2023, 9.45 hod |

Vydejte se 8. srpna 2023 na komentovanou vycházku po obci Liteň.

Průvodkyně Mgr. Jana Šuchmová vám ukáže zámecký park a přiblíží rod Daubků, který zde sídlil. Představí vám také osud operní pěvkyně Jarmily Novotné. Dozvíte se také zajímavosti  o dalších osobnostech, které jsou s Litní spjati  (spisovatel Svatopluk Čech, geolog I. Chlupáč a O. P. Novák) a o zdejším židovském osídlení.

Pak se vydáte na okraj městyse směrem k vrchu Mramor a do polohy Na Poušti, kde je židovský hřbitov. U židovského hřbitova bude vycházka ukončena a účastníkům bude nabídnuta možnost prohlídky liteňského Muzea Svatopluka Čecha a Jarmily Novotné, případně budou nasměřováni hrobce rodiny Daubků v nedalekém lesoparku.

Sraz v 9.45 na autobusové zastávce Lzteň, náměstí (vyčkáme na příjezd autobusů od Berouna).

Délka cca 3 km, doba trvání cca 2 hod.

Cena 60 Kč/dospělý, 30 Kč/dítě

Rezervace není nutná


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2023/vlastivedna-vychazka-liten/

Citace:

Vlastimil Kerl: Vlastivědná vycházka – Liteň. Muzeum Českého krasu [online]. 21.7.2023 [cit. 9.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2023/vlastivedna-vychazka-liten/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.