Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

VIDEO: A co mix Ryzcových comixů

| |

Události v kultuře, Česká televize,25. 8. 2009

Výstava trvala od 18. července do 4. září/ výstavní síň Konírna

Výstava obrazů Josefa Ryzce v Muzeu Českého krasu v Berouně s názvem „A co mix Ryzcových comixů?“ byla vlastně průřezem jeho malířského díla za více než 40 let. Všechny vystavené obrazy spojoval zcela záměrně, ale současně zcela přirozeně, leitmotiv comixu. Ten je totiž přítomen od samého začátku autorova zaměření na celou oblast malby, jíž se někdy počátkem roku 1965 začal systematicky zabývat. Nějaký příběh byl vždy tím hlavním důvodem k namalování jakéhokoliv autorova obrazu a je proto více či méně ve všech neomylně přítomen. Dá se proto dokonce říci, že nebýt autorovy silné potřeby vyprávět co možná nejrůznější příběhy, žádný z jeho obrazů by asi nikdy nebyl namalován.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2009/video-a-co-mix-ryzcovych-comixu/

Citace:

muzeum: VIDEO: A co mix Ryzcových comixů. Muzeum Českého krasu [online]. 25.8.2009 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2009/video-a-co-mix-ryzcovych-comixu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.