Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Colours

Výstava | 5. 10. - 5. 11. 2011, vernisáž 5. 10. od 18 hodin | Výstavní síň Konírna, Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

Volné výtvarné sdružení MaToJ@ vzniklo v lednu roku 2011. Autoři se díky společným setkáním začali věnovat diskuzím o malování, výtvarném umění a životě při sklence vína. Zde také vznikla myšlenka uspořádat výstavu a prezentovat tak jejich práci.

„Výstava představí tři tvůrce. Markétu Van Benešovou, jejíž malířská tvorba se věnuje světu koček. Tato svébytná stvoření v naivní malbě a její další nápaditá tvorba ve Vás vzbudí pozornost, smích, pohladí Vás po duši a možná Vás dovede i trochu k zamyšlení.

Další autorkou je Jana Skořepová. Tvorba této výtvarnice překypuje životem, citlivostí a jemností. Na výstavě bude k vidění hlavně její keramika, dále fotografie a v neposlední řadě také volné malby.

Já na výstavě představím zcela novou výtvarnou sérii abstraktních obrazů, dále krajiny z okolí Rakovnicka a nově z Berouna. Též lehce provokativní tvorbu z odpadových materiálů. Těšíme se na všechny návštěvníky všech věkových skupin, od dětí až po seniory,“ pověděl o výstavě další z autorů Mgr. Tomáš Petříček a doplnil, že na výstavu jako hosta přizvali ještě paní Věru Čáslavskou, která výstavu doplní ještě svými fotografickými kolážemi.

Výstava bude též spojena s animačními programy, ve kterých si zvláště děti školního věku přijdou na své. Animace budou probíhat pod vedením autorů i pracovníků muzea.

Stálý animační program pro děti ve věku od 6 do 12 let

Na výstavě bude umístěn gramofon a na něm desky na kterých budou přilepena různá zvířátka. Dítě si bude moci zatočit klikou od gramofonu, zvířátka se budou točit jako na kolotoči. Tento vystavený objekt bude spíše pro menší děti.

Výstavu doplní další různé úkoly a hříčky autorů.

Animační program ve dnech 15. 10. a 22. 10. pro děti ve věku 6-12 let

Na výstavě bude mnoho obrazů, ke kterým budou na čtvrtkách připraveny rébusy a děti budou mít za úkol je vyluštit.

Také si mohou, dle své fantazie, vymalovat hrošíka odlitého ze sádry. Barvy, pastelky i štětce budou k dispozici. Vše, co při animačním programu vytvoří, si mohou s sebou odnést domů.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2011/colours/

Citace:

muzeum: Colours. Muzeum Českého krasu [online]. 3.8.2011 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2011/colours/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.