Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Do světa pradávných sopek

Program pro děti | 27. srpna 2020, 14.30 - 16.30 |

Zábavný vzdělávací interaktivní program vhodný především pro rodiny. Děti se prostřednictvím videí seznamí s dramatickou geologickou minulostí Země, v rámci tvoření nakreslí vlastní sopku pokrytou pravým sopečným prachem, uvidí jednoduchý pokus simulující sopečnou činnost.

Přemýšlíte o zajímavé akci pro děti se vzdělávacím zaměřením? Vezměte je do berounského Muzea Českého krasu na edukační program Do světa pradávných sopek. Věnovat se jim bude muzejní geolog, který je interaktivní, hravou a tvořivou formou provede dramatickou geologickou minulostí Země.

Děti se při vzdělávacím programu prostřednictvím animací, videí a ilustrací seznámí se stavbou naší planety, pohybem kontinentů a s tím souvisejícím vznikem sopek. Osahají si ukázky skutečných vulkanických hornin, vyzkouší si, jak plave pemza, dozví se, jaké mají sopečné materiály využití a poznají Berounsko jako kraj s dramatickou geologickou minulostí.

Součástí projektu je i jednoduchý chemický pokus simulující sopečnou erupci, videoprojekce se záběry vulkánů a výtvarná aktivita. Děti si při ní namalují vlastní sopku a ozdobí ji skutečným sopečným materiálem (drtí z láv či jiných sopečných produktů). Pro snazší zapamatování klíčových sdělení obdrží účastníci sopečné omalovánky s jednoduchými popisky, kterými si mohou následně utvrdit vědomosti nabyté při vzdělávacím programu.

Vhodné pro děti od 6 let.

Vstupné 60 Kč/plné, 30 Kč/snížené, 120 Kč/rodinné.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2020/do-sveta-pradavnych-sopek-2/

Citace:

Vlastimil Kerl: Do světa pradávných sopek. Muzeum Českého krasu [online]. 14.8.2020 [cit. 16.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2020/do-sveta-pradavnych-sopek-2/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.