Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Komentovaná vycházka údolím Berounky

Exkurze | 28. září 2021, |

U příležitosti svátku sv. Václava vás v úterý 28. září 2021 zveme na komentovanou procházku podél řeky Berounky. Trasa povede z Berouna-Závodí do Srbska. Po cestě si prohlédneme nejen mnoho geologicky zajímavých míst, ale také si ukážeme, kde býval brod pod staroslavným Tetínem, kde se před mnoha tisíci lety rozkládalo pravěké sídliště či kde dříve vesele klapal mlýn. Povíme si něco málo i k Tetínu, který spatříme na protější skále a k historii lámání kamene v této oblasti. Ukážeme si staré pozůstatky lanovky, nacistické podzemní továrny a dáme vám tip na naleziště zkamenělin.

Sraz na vycházku je v 9:45 na parkovišti na začátku cyklostezky (ul. Na Ovčíně) na Závodí. Závěr vycházky bude na návsi v Srbsku. Ze Srbska se můžete vrátit do Berouna vlakem. Doba trvání cca 3 h, délka 5 km. Povrch zpevněný, vhodný i pro kočárky.

Cena 30 Kč/dospělý, 15Kč/dítě, 60 Kč/rodina

Na akci se vztahují platná hygienická nařízení.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2021/komentovana-vychazka-udolim-berounky/

Citace:

Vlastimil Kerl: Komentovaná vycházka údolím Berounky. Muzeum Českého krasu [online]. 25.8.2021 [cit. 1.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2021/komentovana-vychazka-udolim-berounky/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.