Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Dny evropského dědictví (EHD)

Dny evropského dědictví | 17. – 18. září 2022 |

Všechny naše objekty budou u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví zpřístupněny ve dnech 17. – 18. 9. 2022 za symbolickou 1 Kč. V běžné víkendové otevírací době můžete navštívit Jenštejnský dům, Geopark Barrandien a Horní bránu v Berouně, Muzeum Hořovicka v Hořovicích a Městské muzeum v Žebráku.

PROGRAM

Beroun

V souvislosti s oslavami také pořádáme komentovanou vycházku Krok za krokem Berounem, která představí zdejší opevnění. Trasa povede po stopách původních hradeb, součástí bude také návštěva Horní brány. Sraz v 10.00 před muzeem. Cena 60 Kč/plné vstupné, 30 Kč/snížené.

Žebrák

V Městském muzeum v Žebráku, pobočce MČK, lze kromě stálé expozice ještě navštívit sezónní výstavu Hrajeme si od středověku, která končí 2. října. K dispozici je herna pro malé i velké zájemce, můžete se nejen dozvědět zajímavosti k historii a původu jednotlivých her, ale také poznat jejich pravidla a vyzkoušet si je. Zveme na turnaj v dámě, mlýnu, kuželkách, tuhé boje jistě svedete i při vrhcábech nebo hře v karty (k dispozici jsou kopie karet z doby Jiřího z Poděbrad).

Hořovice

Muzeum Hořovicka na Starém zámku nabídne dvě možnosti poučného putování a objevování. Na pokladně získáte herní plán k pokladu pánů z Říčan, kdy jednotlivé úkoly a zašifrované otázky navedou účastníky ke správné odpovědi a získání kódu od truhly s překvapením. Trasa vede okolo budovy muzea, na nádvoří a v muzejní expozici. Pro turisticky zdatné návštěvníky se zájmem o památky Hořovic je připraven TRIPPER aneb trasa s úkoly směrem ke kostelům a hřbitovu, dále na náměstí až k radnici. Délka je cca 3 km a luštění úkolů i samotná procházka zabere přibližně 2 hodiny.

Srdečně vás zveme.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2022/dny-evropskeho-dedictvi-ehd-2/

Citace:

Vlastimil Kerl: Dny evropského dědictví (EHD). Muzeum Českého krasu [online]. 24.8.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2022/dny-evropskeho-dedictvi-ehd-2/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.