Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Hradozámecká noc Hořovice

Program pro veřejnost | 27. srpna 2022, 18–22 hod. |

Muzeum Hořovicka, pobočka Muzea Českého krasu, vás zve do Hořovic na tradiční Hradozámeckou noc.

Na programu bude prezentace života ve středověku (móda, hudba) a představení šlechtice Plichty ze Žerotína, zakladatele města Hořovice, od jehož smrti letos uplyne 700 let. Uvidíte také film o  královně Elišce Rejčce, který se natáčel v okolí Hořovic.

Středověký program zajišťuje spolek Hrad Valdek. Chybět nebude ani přednáška o středověké památce v Brdech, hradu Valdek. Hudební doprovod v podobě středověkých písní uslyšíte v podání souboru Villanella, ve kterém vystupují žáci ZUŠ Praha pod uměleckým vedením Jitky Sochové.

Navštívit lze i sezónní výstavu přibližující Svět středověkých her. Seznámíte se např. s oblíbenou kratochvílí šlechty jako byly dvorské tance nebo hony. Vystaveny jsou rovněž zajímavé archeologické nálezy zapůjčené Muzeem v Rakovníku a vyzkoušet si můžete i žoldnéřskou hru „Šťastné prasátko“.

Program končí ve 22 hodin a probíhá v expozici Muzea Hořovicka a na nádvoří Starého zámku Hořovice.

Občerstvení poskytne stánek kavárny VČERA.

27. srpna 2022

od 18 do 22 hodin

areál Starý zámek

Vrbnovská 27, Hořovice

Vstupné: 30/20/70 Kč


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2022/hradozamecka-noc-horovice-3/

Citace:

Vlastimil Kerl: Hradozámecká noc Hořovice. Muzeum Českého krasu [online]. 16.8.2022 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2022/hradozamecka-noc-horovice-3/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.