Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Lucie Suchá: Od jara do jara

| |

Výstava potrvá do 31. října 2010

Výstava obrazů známé berounské výtvarnice Lucie Suché nese název „Od jara do jara“. Lucie Suchá od roku 1992 již uspořádala třicet samostatných výstav. První její obraz vznikl v létě roku 1989 na chatě pod hradem Týřovem. Do dnešního dne jich namalovala již něco přes tři sta. Staré okenní rámy, které jsou pro její obrazy typické začala používat po té, co jeden z obrázků jakoby namíru přesně zapadl do starého sklepního okýnka u domku manželových rodičů. Po Novém Strašecí, Křivoklátě a Miroticích tak letos její obrazy uvidíme od 4. září do 31. října i v Berouně. „Turné“ pak pokračuje do Kláštera nad Ohří a do Českých Budějovic. Vernisáž, která se bude konat v Geoparku Barrandien Muzea Českého krasu, bude spojena s křestem nástěnného kalendáře Lucie Suchá 2011, dávkou staropražské hudby v podání kapely Švajneraj a příjemnou atmosférou pozdně letního podvečera.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2010/lucie-sucha-od-jara-do-jara/

Citace:

muzeum: Lucie Suchá: Od jara do jara. Muzeum Českého krasu [online]. 9.9.2010 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2010/lucie-sucha-od-jara-do-jara/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.