Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Nevšední geologie všedního dne

| |

Výstava potrvá do 21. listopadu 2010

Geologie a geologické pojmy nás provází často, jen si je neuvědomujeme. Geologie nás tak provází, ať chceme nebo ne. Výstava „Nevšední geologie všedního dne“ v Muzeu Českého krasu (v prvním patře Jenštejnského domu) je koncipována jako přehlídka kuriosit ze světa geologie, který nás obklopuje v každém dni. K vidění jsou předměty, které mají nějakou spojitost s geologií – vystaveny jsou např.  poštovní známky, těžítka, obrázky, emblémy, městské znaky, nálepky, tetování, razidla, formy na perník, turistické suvenýry ve tvaru trilobitů, modely, hračky, talíře, loga, ex libris a celá řada dalších zajímavosti.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2010/nevsedni-geologie-vsedniho-dne/

Citace:

muzeum: Nevšední geologie všedního dne. Muzeum Českého krasu [online]. 9.9.2010 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2010/nevsedni-geologie-vsedniho-dne/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.