Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Oheň na měsíci

| |

V úterý 14. září od 19.00

Přednáška z oblasti kosmonautiky pojednává populární formou o přistání prvních lidí na Měsíci, jediném tělese, krom Země, na kterém zatím člověk stanul. Přednáška začíná počátky kosmonautiky v období II. světové války, kdy byly rakety používány pouze jako útočná zbraň. Následuje vývoj raketové techniky a první výpravy do kosmu v období tzv. studené války. Dále prudký rozvoj raketové vědy a techniky v 70. letech minulého století. Přednáška končí u posledních výprav k Měsíci. Vysvětluje nejen problematiku letu k Měsíci, ale i tajný závod mezi dvěma tehdy největšími rivaly USA a bývalým SSSR. V přednášce je použito velké množství zajímavého obrazového materiálu.

Přednáší: Lumír Honzík, Hvězdárna a planetárium Plzeň
Po skončení přednášky pozorování oblohy z Plzeňské brány dalekohledy Hvězdárny Žebrák.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2010/ohen-na-mesici/

Citace:

muzeum: Oheň na měsíci. Muzeum Českého krasu [online]. 8.9.2010 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2010/ohen-na-mesici/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.