Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Muzeum, Geopark i Plzeňská brána mají své turistické vizitky

Novinka | na všech pobočkách |

Berounské muzeum se může pochlubit další novinkou. Vydalo nové turistické vizitky. Koupí malé barevné samolepky s obrázkem uspokojí návštěvníci cestovatelskou i sběratelskou vášeň. Vizitky si pak lepí do turistického deníku, kde si doplní například také otisk pamětního razítka nebo své vlastní zápisky. „Mezi veřejností je o novinku zájem, vizitky kupují nejen místní, ale také cizinci na památku,“ pochlubila se Petra Junková, jedna z pokladních muzea.

Mezi atraktivní turistická místa, která chtělo prezentovat, vybralo Muzeum Českého krasu, Geopark Barrandien, Plzeňskou bránu, ale také Muzeum Žebrák. Díky vizitkám, které lze nalepit do turistického deníku si návštěvníci vytvoří album z cest. Co je na vizitkách vyobrazeno?

Vizitka Muzea Českého krasu představuje nejen průčelí budovy muzea, ale i pohled do etnografické expozice a obraz sv. Bonifáce od J. V. Spitzera. Vizitka Geoparku Barrandien zobrazuje část expozice s jezírkem. Na vizitce Plzeňské brány si prohlédneme celou stavbu z pohledu od Plzně a na vizitce Muzea Žebrák vidíme část expozice s původním nábytkem a částí muzejní příruční knihovny.

Turistické vizitky jsou v prodeji v Muzeum Českého krasu (Husovo nám. 87, Beroun), Geoparku Barrandien (Husovo nám. 87, Beroun), na Plzeňské bráně (Palackého, Beroun) a v Muzeu v Žebráku (Náměstí 69, Žebrák). Na všech pobočkách si zájemci mohou také zakoupit turistický deník, do kterého se samolepky zakládají.

Ale to není všechno. S turistickým deníkem se můžete zapojit i do soutěže. Zasláním kuponů získají návštěvníci nejen spoustu znalostních odznaků a cen, ale především přehled navštívených míst, který si také mohou zobrazit a doplňovat na internetu. K turistickému deníku jsou vydávány mapy s obrázky všech vydaných míst. Vydané Turistické vizitky se stávají pod ikonou projektu součástí map na www.mapy.idnes.cz a také map do navigací od firmy PLANstudio.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2012/turisticke-vizitky/

Citace:

muzeum: Muzeum, Geopark i Plzeňská brána mají své turistické vizitky. Muzeum Českého krasu [online]. 16.9.2012 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2012/turisticke-vizitky/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.