Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Mezinárodní den seniorů

Oslava | 1. a 8.10.2013 od 9 do 17 hodin |

Již od roku 1998 si svět 1. října připomíná Mezinárodní den seniorů. Právě toho dne byl totiž Organizací spojených národů a jejím tehdejším generálním tajemníkem Kofi Annanem vyhlášen rok 1999 Mezinárodním rokem seniorů. Den seniorů je oslavou všeho, co společnosti přináší staří lidé. Zvyšuje povědomí o problémech, se kterým se potýkají, jako například zneužívání starších lidí. V Česku odstartovala kampaň „Nech mou babičku na pokoji“ namířená proti diskriminaci seniorů.

U příležitosti konání Mezinárodního dne seniorů zveme všechny seniory do muzea a jeho expozic za symbolickou 1 korunu. Zveme jednotlivce i organizované skupiny.  V tyto dny můžete navštívit jak stálé expozice muzea tak současně probíhající výstavy.



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2013/mezinarodni-den-senioru/

Citace:

muzeum: Mezinárodní den seniorů. Muzeum Českého krasu [online]. 26.9.2013 [cit. 18.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2013/mezinarodni-den-senioru/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.