Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Den Středočeského kraje

Den Středočeského kraje | 27. a 28. října 2021 |

U příležitosti státního svátku a Dne Středočekého kraje připravilo Muzeum Českého krasu bohatý program. Využít můžete také vstup do všech objektů (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána, Muzeum Hořovicka) a na všechny akce za 1 Kč.


27. října 2021

Komentovaná prohlídka dílen firmy Delicia Hořovice

Seznamte se s výrobou akordeonů přímo v provozu firmy Delicia Accordions s.r.o. Začátek v 10.00 a v 11.00. Rezervace na tel. 601 374 251 nebo emailem na horovice@muzeum-beroun.cz nutná.

areál Sklenářka, Hořovice

28. října 2021

Komentovaná prohlídka Berouna

10.00 – speciální dětská prohlídka zaměřená na strašidla a pověsti

14.00 – klasická prohlídka pro dospělé (pamětihodnosti, legendy a zajímavé příběhy z dějin města)

Procházky se uskuteční v historickém centru města, neujdete více než 1 km. Předpokládaná délka trvání cca 1,5 hod. Sraz před muzeem.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun


Den s geologem

10-16 h

Rýžování českých granátů, rozklepávání krystalů, ukázky zkamenělin a zajímavých hornin a další aktivity s muzejním geologem ve venkovní expozici muzea. Poznejte svět kamenů a geologie.

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Harmonikářské vystoupení

13-15 h

Na akordeony zahrají žáci ZUŠ Josefa Slavíka pod vedením učitelky Mgr. Marcely Šlossarové. Po vystoupení budete mít jednu z posledních možností prohlédnout si letošní sezónní výstavu Harmonika Kebrle – Delicia Hořovice, která dokumentuje historii výroby těchto hudebních nástrojů v Hořovicích.

Muzeum Hořovicka, pobočka Muzea Českého krasu, Vrbnovská 27, Hořovice, areál Starý zámek


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2021/den-stredoceskeho-kraje-8/

Citace:

Vlastimil Kerl: Den Středočeského kraje. Muzeum Českého krasu [online]. 24.9.2021 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2021/den-stredoceskeho-kraje-8/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.