Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Geologické exkurze se sběrem zkamenělin

Svatý Jan, Koněprusy | 16. a 30. října 2021 |

Hned dvakrát můžete v tomto měsíci vyrazit do terénu s odborníkem z Muzea Českého krasu. Při exkurzích poznáte geologické zajímavosti regionu a budete také moci sbírat zkameněliny. Mgr. Pavel Bokr vás zavede 16. října 2021 do Svatého Jana pod Skalou a 30. října 2021 do Koněprus. Na obou akcích vám představí geologicky hodnotné lokality a popíše jevy, které formovaly krajinu Českého krasu. Vyzkoušíte si také hledání zkamenělin přímo v terénu, nalezené fosilie si můžete odnést domů, vedoucí exkurze vám je určí a popíše. Vhodné pro rodiny s dětmi, pro zájemce o geologii i pro naprosté laiky. P.S. Kladívko se může hodit, není však nutné.

16. 10. 2021

Za sopkami a zkamenělými pozůstatky prvohorního moře do Svatého Jana pod Skalou

Komentovaná vycházka s za vyhaslými sopkami a zkamenělými pozůstatky prvohorního moře. Mezi romantickými skalními kulisami kaňonu Kačáku poznáme pradávnou minulost našeho regionu a zjistíme, proč jsou skály Českého krasu plné zkamenělin mořských organismů. Během vycházky se dále dotkneme se dávno vychladlých láv i zkamenělého mořského dna. Zájemci si budou moci vyzkoušet sběr zkamenělin v suťovém svahu na paleontologickém nalezišti u Svatého Jana pod Skalou.

Sraz v sobotu 16. 10. 2021 v 10:00 u pramene sv. Ivana u kláštera ve Svatém Janu pod Skalou; GPS: 49.9689N, 14.1340E

Autobus z Berouna přijíždí do Svatého Jana pod Skalou v 9:46.

Na konci vycházky je možné se buď vrátit do Svatého Jana pod Skalou nebo dojít po turistické značce do Vráže, odkud jezdí autobusy a vlaky směr Beroun i Praha.

Cena: 30 Kč/dospělý, 15 Kč/dítě, 60 Kč/rodina

30. 10. 2021

Za zkamenělinami do Koněprus

Přijďte si vyzkoušet hledání zkamenělin přímo v terénu! Komentovaná exkurze s muzejním geologem, který vás zavede do unikátních lokalit, pomůže vám s hledání zkamenělin a s jejich určováním. Nalezené fosili si můžete odnést domů. Vhodné pro rodiny s dětmi, pro zájemce o geologii i pro naprosté laiky. P.S. Kladívko se může hodit, není však nutné.

Sraz v 10:30 na parkovišti u Koněpruských jeskyní

Cena 40 Kč/dospělý, 20 Kč/dítě, 80 Kč/rodina

V případě mimořádně špatného počasí by se akce nekonala. O zrušení bychom informovali zde na webových stránkách a na také na facebookovém profilu.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2021/geologicke-exkurze-se-sberem-zkamenelin/

Citace:

Vlastimil Kerl: Geologické exkurze se sběrem zkamenělin. Muzeum Českého krasu [online]. 13.9.2021 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2021/geologicke-exkurze-se-sberem-zkamenelin/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.