Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářská vycházka – Tetín – NÁHRADNÍ TERMÍN

Komentovaná vycházka | 1. října 2022, 10.15 |

Zveme vás na bylinářskou vycházku na Tetín. JEDNÁ SE O NÁHRADNÍ TERMÍN ZA VYCHÁZKU, KTERÁ SE MĚLA KONAT 17. ZÁŘÍ 2022, ALE BYLA KVŮLI NEMOCI ZRUŠENA.

Podzimní vycházka se zkušenou bylinkářkou a lékárnicí Dagmar Váňovou nás zavede do krásného okolí obce Tetín. Tématem bude sběr a zpracování podzimních plodů. Zabývat se budeme zdravotními bylinářskými skvosty  – šípkovým vínem, jeřabinovým kompotem, bezinkovým likérem, hložinkovou marmeládou a dalšími. Na konci akce proběhne malá ochutnávka zdravých dobrot.

PharmDr. Dagmar Váňová

Vystudovala Farmaceutickou fakultu UK, získala doktorát z Klinické farmacie. V Řevnicích 15 let provozovala soukromou lékárnu U Stříbrné hvězdy. V roce 2022 absolvovala garantovaný kurz České lékárnické komory se zaměřením na léčivé rostliny. Již tři roky nabízí své výrobky v bylinářském stánku na farmářských trzích v Dobřichovicích a v Černošicích. Je žačkou sestry Damiány, která působila na Velehradě.

1. října 2022

Sraz na zastávce Tetín v 10.15 hod., cena 120 Kč/osoba. Předchozí rezervace není nutná, prodej vstupenek na místě.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2022/bylinkarska-vychazka-tetin-nahradni-termin/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářská vycházka – Tetín – NÁHRADNÍ TERMÍN. Muzeum Českého krasu [online]. 10.9.2022 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2022/bylinkarska-vychazka-tetin-nahradni-termin/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.