Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Den Středočeského kraje

Vstup za 1 Kč, programy pro veřejnost | 28. října 2023 |

Dne 28. října 2023 proběhnou oslavy Dne Středočeského kraje.

Při této příležitosti jsme pro vás připravili:


Vstup do všech objektů muzea v Berouně (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána), v Hořovicích (Muzeum Hořovicka) a v Žebráku (Městské muzeum v Žebráku) za jednotnou cenu 1 Kč/osoba (platí i na níže uvedené akce).

Den s geologem

28. října 2023, 10–17 hod.

Zážitkový geologický program pro celou rodinu – ukázky zajímavých hornin, vyklepávaní krystalů, zkameněliny, výroba obtisku trilobita, animace o pradávných sopkách a mořích, rýžování granátů (v případě příznivého počasí). Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba.

Beroun


Vlastivědná vycházka – obec Karlštejn a okolí

28. října 2023, 12.30 hod.

Průvodkyně Mgr. Jana Šuchmová představí karlštejnské zajímavosti, které většina turistů mine cestou na hrad (Budňanská skála, kostel sv. Palmacia, statky z 18. a 19. stol., Císařská louka). Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz v 12.30 na vlakové zastávce Karlštejn.

Beroun


Komentovaná vycházka – hrad Valdek

28. října 2023, 9.00 hod.

Poznejte středověký hrad v brdských lesích. Průvodkyně Muzea Hořovicka a členové spolku starajícího se o záchranu této památky přiblíží účastníkům historii hradu

i významné majitele ze šlechtického rodu Zajíců. Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz 9:00 parkoviště v Neřežíně.

Valdek


Komentovaná vycházka – Volmanův Žebrák

28. října 2023, 14.00 hod.

Spisovatelka Petra Braunová, autorka románu Povolání Volman – kupec a dobrodruh na Zlaté cestě, vás provede po stopách místního podnikatelského rodu Volmanů. Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz v 14:00 před budovou žebráckého muzea na náměstí.

Žebrák



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2022/den-stredoceskeho-kraje-9/

Citace:

Vlastimil Kerl: Den Středočeského kraje. Muzeum Českého krasu [online]. 27.9.2022 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2022/den-stredoceskeho-kraje-9/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.