Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

přednáška Beroun: Joachim Barrande – výhybky na životní dráze

Přednáška | 13. října 2022, 18 hod. |

V souvislosti s aktuální výstavou Cesty české vědy a s 50. výročím CHKO Český kras se v Muzeu Českého krasu 13. října 2022 uskuteční přednáška Joachim Barrande – výhybky na životní dráze.

Anotace:

Když v roce 1832 přišel Barrande do Čech, netušil, že se zde usadí na trvalo. Jistě také neměl ani ponětí, že se do dějin zapíše jako jeden z předních světových paleontologů. Přednáška se věnuje vývoji Barrandovy osobnosti s důrazem na zlomové okamžiky jeho života. Vyprávění má tak chvílemi blízko k verneovkám nebo románům Alexandra Dumase. Ovšem není smyšlené a vychází z množství pramenů, včetně těch dosud neznámých. Beroun, jedno ze zásadních míst jeho života a vědecké práce, v přednášce má své přirozené místo.

Přednášející:

Mgr. Jan Sklenář, Ph.D, hlavní autor přírodovědeckých expozic Národního muzea

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun

Vstupné 40 Kč/plné


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2022/prednaska-beroun-joachim-barrande-vyhybky-na-zivotni-draze/

Citace:

Vlastimil Kerl: přednáška Beroun: Joachim Barrande – výhybky na životní dráze. Muzeum Českého krasu [online]. 20.9.2022 [cit. 18.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2022/prednaska-beroun-joachim-barrande-vyhybky-na-zivotni-draze/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.