Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Dětství na čtyřech kolečkách

| |

Výstava představuje vývoj dětského kočárku od druhé poloviny 19. století do konce osmdesátých let 20. století. K vidění jsou restaurované dětské a loutkové kočárky a také prvky, které s touto tématikou úzce souvisí, tedy dobové panenky, postýlky a pokojíčky: „V žádném případě se nesnažím udělat z vraku nový  kočárek, jen se snažím zachovat starou patinu a dát kočárku jejich původní podobu a krásu. Někdy to při nejlepší vůli nešlo a musela jsem  některé části udělat, natřít a ušít nové.  A to by nebyl kočárek úplný, kdyby v něm nebyly panenky a peřinky…“ uvedla majitelka sbírky historických kočárků Věra Čížková a zároveň dodává: „Doufám, že se Vám podaří přenést se nejen do svého dětství, ale také  do doby dávno minulé a v dnešní tak uspěchané době se společně se mnou na chvilku zastavit a  trochu se i zasnít.“ Na poslední den výstavy jste tak všichni srdečně zváni. (Otvírací doba Muzea Žebrák: 9.00 – 12.00 a 12.30 – 17.00)


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2010/detstvi-na-ctyrech-koleckach/

Citace:

muzeum: Dětství na čtyřech kolečkách. Muzeum Českého krasu [online]. 5.10.2010 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2010/detstvi-na-ctyrech-koleckach/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.