Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

KONCERT: Houslista Bezděkovský vzpomíná na Talicha

| |

Koncert s besedou se uskutečnil ve čtvrtek 7. října v 17.00.

Program koncertu

Významný český houslista a pedagog, devadesátiletý Jiří Bezděkovský, který se osobně znal s dirigentem Václavem Talichem, se se svým orchestrem představí v rámci letošního 28. ročníku mezinárodního festivalu Talichův Beroun. Koncert s besedou se uskutečnil ve čtvrtek 7. října v 17.00 v Muzeu Českého krasu v Berouně.
Dlouholetý koncertní mistr Symfonického orchestru Československého rozhlasu se narodil 3. února 1920 v Praze, kde prožil dětství i většinu svého života. Berounsko a Beroun si ale oblíbil během svého působení v základní umělecké škole. Do důchodu odešel ze zdravotních důvodů v roce 1981, ale ani potom se hudbě nepřestal věnovat. Začal vyučovat v berounské ZUŠ. V Berouně také několik let hrával s komorním orchestrem pod vedením Milana Pospíšila. Pro tento orchestr Václav Talich instrumentoval několik skladeb. Některé z nich si mohli návštěvníci poslechnout na zmiňovaném koncertu.

fotografie

Audiozáznamy koncertu

Zahájení koncertu

Berounský komorní orchestr (viz program)

Povídání s panem Bezděkovským

Berounský komorní orchestr – pokračování (viz program)


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2010/koncert-houslista-bezdekovsky-vzpomina-na-talicha/

Citace:

Lada Nestoridou: KONCERT: Houslista Bezděkovský vzpomíná na Talicha. Muzeum Českého krasu [online]. 6.10.2010 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2010/koncert-houslista-bezdekovsky-vzpomina-na-talicha/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.