Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Sběratelé zkamenělin vystavují

Pozvánka | 23. 9. - 14. 12. 2011 | Západočeské muzeum v Plzni

Západočeské muzeum v Plzni ve spolupráci s o.s. Palaia připravilo pro své návštěvníky velmi zajímavou výstavu, která nese název „Sběratelé zkamenělin vystavují“. Zkameněliny ze své sbírky zde představuje i náš kolega Mgr. Štěpán Rak.


Výstava  má několik cílů. Především se snaží poutavým způsobem přiblížit sběratelství zkamenělin, které má v naší republice dlouhou tradici. Dále umožňuje sběratelům prezentovat své „úlovky“ před širokou veřejností. Zároveň by chtěla podnítit zájem o sběratelství zkamenělin a nadchnout pro ně další budoucí sběratele. V neposlední řadě chce vybudovat větší důvěru a vyvolat vzájemnou diskuzi mezi sběrateli a profesionálními paleontology, jelikož většina paleontologických objevů stojí právě na této spolupráci. Věříme, že se Vám bude výstava líbit.

V rámci vernisáže se uskuteční doprovodný program - seminář k připomenutí  zesnulého významného soukromého sběratele Vratislava Korduleho. Seminář, který začne v 9:00 hodin dopoledne, bude věnován problematice sbírání zkamenělin na území ČR. V odpoledních hodinách od 15:00 hodin bude v rámci semináře fungovat tzv. VOX POPULI, kde budou mít účastníci možnost vyjadřovat se jak k problematice sbírání, tak k problematice spolupráce veřejnosti a muzea.

Na výstavě budou k vidění soukromé paleontologické sbírky více jak 15-ti soukromých sběratelů. Návštěvník bude moci obdivovat jejich nejkrásnější „úlovky“, ale také se seznámí s jejich odbornými projekty a odbornými životopisy.

Výstava potrvá ve Výstavním sále v 1. patře hlavní budovy Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň od 23. 9. 2011 do 4. 12. 2011. Přístupná veřejnosti bude denně mimo pondělí od 10.00 hod. do 18.00 hod.

(převzato z webu Západočeského muzea v Plzni)


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2011/sberatele-zkamenelin-vystavuji/

Citace:

muzeum: Sběratelé zkamenělin vystavují. Muzeum Českého krasu [online]. 13.10.2011 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2011/sberatele-zkamenelin-vystavuji/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.