Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Geologická exkurze do Jinec a na Felbabku

Exkurze | 20. 10. od 8:45 hodin | Sraz účastníků na vlakovém nádraží v Berouně v 8:45.

Jince a okolí (Rejkovice či Felbabka) jsou celosvětově proslulé jako nesmírně bohaté naleziště zkamenělin – především pak tolik známých trilobitů – kteří se nám v jemných jílovitých břidlicích zachovaly přes propast času a zachovaly se tak dodnes v podobě zkamenělin. Jejich stáří je odhadováno na téměř 500 milionů let a jedná se tedy o nejstarší trilobity z území Čech. O bohatství zdejších nalezišť bezesporu také svědčí četné výzkumy Joachima Barranda a jistě i fakt, že právě obec Jince má ve svém znaku trilobita!

Response code is 404


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2012/geologicka-exkurze-do-jinec-a-na-felbabku/

Citace:

Mgr. Štěpán Rak: Geologická exkurze do Jinec a na Felbabku. Muzeum Českého krasu [online]. 8.10.2012 [cit. 24.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2012/geologicka-exkurze-do-jinec-a-na-felbabku/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.