Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Den Středočeského kraje

akce | 28. 10. 2017 | Beroun, Hořovice, Žebrák

Muzeum Beroun: Jenštejnský dům, Geopark Barrandien

Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno 10-12 a 12:45-17 hod.

Jenštejnský dům: stálé expozice + výstava „Za bílým zlatem aneb bavlna a její využití v domácnostech našich předků (s přihlédnutím k historii bavlnářství v Berouně)“. Součástí výstavy je stálý doprovodný program „Textilní hrátky“ zahrnující poznávání textilních materiálů, návrhy textilních vazeb, ruční tkaní, vyšívání monogramů, háčkování, látání ponožek i zkoušení dobových oděvů.

V 10 a 14 hod. komentované prohlídky s autorkou výstavy

Geopark Barrandien: program s paleontologem

Muzeum Hořovicka

Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno 10-12 a 12:30-17 hod.

Stálá expozice připomínající průmyslovou tradici zdejšího regionu, rozmanitost přírody i historii vzniku zdejšího muzea a tvorbu jeho sbírek nabídne návštěvníkům oživení v podobě hudebního vystoupení žáků ZUŠ Josefa Slavíka Hořovice v časech 13, 14 a 15 hod.

Repertoár:

1. Trio dechových nástrojů

(Josef Křemen – saxofon, Menclová Jitka – klarinet, Menclová Kateřina – zobcová flétna) – pod vedením pí uč. Evy Gembické

F. Händel – Händel´s March, P. I. Čajkovskij – Die Flädermaus Waltz, P. Majkapar – V sadu

2. Akordeonové duo

(Eliška Nováková, Šárka Nováková) – pod vedením pí uč. Marcely Šlossarové

Tanec panenky, Tango semplice, Opičí valčík + 2 lid. písně – Jede jede poštovský panáček – Hořovský pan hrabě, Cvočkař Danda

V 11 a 16 hodin proběhnou komentované prohlídky s průvodcem.

Muzeum Žebrák
Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno v době 9-12 a 12:45-17 hod.

Navštívit lze stálou expozici „Z dějin města Žebráku“ připomínající nejen historii řemesel, ale též tradici místního ochotnického divadelního spolku a rovněž významné zdejší rodáky.
K vidění bude také výstava „Barvířské rostliny“ a zhlédnout lze i obrazy „malíře Indie“ J. Hněvkovského. Galerie je doplněna doprovodným programem, děti si mohou složit puzzle, vymalovat obrázek či zahrát pexeso, pro dospělé je připraveno čtení poznámek a zápisků z autorova deníku.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2017/den-stredoceskeho-kraje-5/

Citace:

Petra Zeidlerová: Den Středočeského kraje. Muzeum Českého krasu [online]. 10.10.2017 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2017/den-stredoceskeho-kraje-5/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.