Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Umění v Berouně – slavnostní uvedení knihy do prodeje spojené s přednáškou

představení knihy | 28. 11. 2017 od 17 hod. | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Umění v Berouně

Autor Mgr. Marcel Fišer, Ph.D. prosloví přednášku k vydání knihy z edice věnované umění ve veřejném prostoru. Představeny budou nejvýznamnější práce tohoto druhu – berounské pomníky, pamětní desky, hřbitovní plastiky, volné sochy i díla spojená s architekturou. Návštěvník se tak bude moci dozvědět mnohé o takových počinech, jako jsou výzdoba radnice od Vilíma Amorta, pomník legionáře Josefa Jonáše od Václava Živce nebo třeba různé betonové plastiky zdobící panelová sídliště.

Knihu vydalo Centrum pro dějiny sochařství v Horažďovicích ve spolupráci s Muzeem Českého krasu v Berouně.

Prodej spojený s autogramiádou bude zahájen 28. 11. 2017 v 16:30, následovat bude v 17 hod. přednáška.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2017/umeni-v-beroune-slavnostni-uvedeni-knihy-do-prodeje-spojene-s-prednaskou/

Citace:

Petra Zeidlerová: Umění v Berouně – slavnostní uvedení knihy do prodeje spojené s přednáškou. Muzeum Českého krasu [online]. 31.10.2017 [cit. 19.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2017/umeni-v-beroune-slavnostni-uvedeni-knihy-do-prodeje-spojene-s-prednaskou/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.