Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Křest knihy Povídky ke kávě VII.

Křest knihy | 4. listopadu 2021, 17 hod. |

Ve spolupráci s nakladatelstvím Machart vás zveme na slavnostní křest již sedmého svazku povídkové řady „Povídky ke kávě“ berounské autorky Hany Hrabákové. Tentokrát má kniha podtitul „Jak přežít úrazy těla i duše“. O hudbu se tradičně postarají členové poberounské kapely Třehusk, v čele s Miloslavem Frýdlem. Knihu bude možné na místě zakoupit a nechat si ji podepsat.

Hana Hrabáková v předchozích letech úspěšně publikovala již šest dílů cyklu „Povídky ke kávě“ a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova „ze života“. Podtitul aktuální povídkové knihy „Jak přežít úrazy těla i duše“ napovídá, že děj jednotlivých příběhů se bude točit okolo zádrhelů a škobrtanců s vážnými i méně vážnými důsledky na stav naší fyzické i psychické stránky… A nutno dodat, že vzpomínky na lidské „úrazy“ opět hýří humorem, nadsázkou a ironií, přestože by se mohlo zdát, že toto téma má k humoru daleko. Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše – vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívali a na co s jistou dávkou shovívavé nostalgie vzpomínají i dnes.
O autorce:
HANA HRABÁKOVÁ se narodila 23. 1. 1962 v Berouně, otec veterinář, matka účetní. Zprvu pracovala jako učitelka v mateřské škole, pět let pak učila ve Zvláštní a pomocné škole v Králově Dvoře, dále působila jako sociální pracovnice v Českém Červeném kříži, kde se podílela na vzniku Azylového domu Berounka, několik let pracovala jako zástupkyně ředitelky Klubíčka, spoluzakládala a vedla stacionář pro postižené klienty. Dvacet let pořádala ozdravné zájezdy u moře pro děti z berounské kotliny. Vrátila se do školství, řadu let působila jako ředitelka Mateřské školy Beroun-Závodí a nyní pracuje na středním odborném učilišti. Hana Hrabáková své krátké prózy zveřejňovala nejprve časopisecky a v roce 2015 literárně debutovala titulem Povídky ke kávě / Jak přežít třicet let s jedním chlapem (a s jednou tchýní), který se setkal s nebývalým čtenářským ohlasem a autorce otevřel cestu k pokračování této povídkové řady. O rok později následoval titul Povídky ke kávě II. / Jak přežít (v) manželství a zachovat si zdravý ženský rozum, a hned rok následující kniha Povídky ke kávě III. / Jak jsme mohli přežít bez mobilu a v dalších letech Povídky ke kávě IV. / Jak přežít dětství, Povídky ke kávě V. / Jak přežít první lásky a Povídky ke kávě VI. / Jak přežít katastrofy, které opět navázaly na předchozí čtenářský úspěch. Nyní autorka svoji povídkovou řadu rozvíjí dalšími příběhy…
UPOZORNĚNÍ: NA AKCI SE VZTAHUJÍ PLATNÁ HYGIENICKÁ NAŘÍZENÍ. KAPACITA OMEZENÁ, VSTUP POUZE V RESPIRÁTORU. NUTNÉ JE DOLOŽENÍ BEZINFEKČNOSTI (OČKOVÁNÍ, TEST, PRODĚLÁNÍ NEMOCI). VZHLEDEM K PŘEDPOKLÁDANÉMU VELKÉMU ZÁJMU DOPORUČUJEME REZERVACI MÍST NA 601 374 246.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2021/krest-knihy-povidky-ke-kave-vii/

Citace:

Vlastimil Kerl: Křest knihy Povídky ke kávě VII.. Muzeum Českého krasu [online]. 29.10.2021 [cit. 18.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2021/krest-knihy-povidky-ke-kave-vii/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.