Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Mikropaleontologický program

Program pro školy | říjen 2023 |

Školám a skupinám nabízíme novinku z našich edukačních programů:

Mikropaleontologický program

Anotace

Fascinující svět zkamenělin a minerálů pod mikroskopem. Co žije v současném plážovém mořském písku? A co žilo v podobném písku v prvohorách před 410 miliony let? To všechno ukážeme dětem pomocí moderní techniky (binokulární lupa s kamerou s vysokým rozlišením napojená na dotykovou obrazovku). Žáci si také zábavnou formou vyzkouší analýzu složení usazeného materiálu pomocí mikroskopu (petrografickou analýzu sedimentu).

Obsah

Součástí programu je také rýžování českých granátů a rozklepávání krystalů kalcitu. Získaný materiál pak dětem představíme prostřednictvím mikroskopické techniky. Uvidí vyrýžované granáty pod drobnohledem a ukážeme jim, že kalcit se štěpí do krystalů i v miniaturních rozměrech.

RVP ZV: P-9-8-01

Aplikuje praktické metody poznávání přírody. ČJS-5-4-01 Objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a neživé přírody. ČJS-5-4-04 Porovnává na základě pozorování základní projevy života na konkrétních organismech, prakticky třídí organismy do známých skupin, využívá k tomu i jednoduché klíče a atlasy.

Kapacita: maximálně 30 žáků

Cena programu: 160 Kč/žák

Doba realizace: 1,5 hodiny

Věk: od 3. třídy ZŠ po SŠ (8 – 18 let)

Realizace: nad 10 dětí dva lektoři

Kontakt na lektora: 725 937 780, geolog1@muzeum-beroun.cz

Místo realizace: Beroun

V případě zájmu kontaktujte lektora, domluví s Vámi termín a další podrobnosti.



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/10/2023/novinka-mikropaleontologicky-program/

Citace:

Vlastimil Kerl: Mikropaleontologický program. Muzeum Českého krasu [online]. 10.10.2023 [cit. 9.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/10/2023/novinka-mikropaleontologicky-program/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.