Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Koření s vůní dálek i domova

Výstava | 1.12.2013 - 6.1.2014, vernisáž 4.12. v 17 hodin |

Setkáváme se s ním každodenně. Je částí našeho života, ačkoli je většinou ani nevnímáme. Stojí na každém stole i v každé kuchyni, a přitom o něm víme tak málo. Bereme je jako samozřejmost, ale byly doby, kdy kvůli němu byli lidé ochotni podnikat daleké cesty a vystavovat se nebezpečí smrti. Vůně koření nás přenáší jednou do dětství v babiččině venkovské kuchyni, jindy do dalekých krajin, k nimž směřují zámořské lodi. Snad žádný jiný svátek není spojen s vůněmi tak jako Vánoce. Výstavu připravujeme ve spolupráci s Muzeem Říčany a Národním muzeem – Náprstkovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/11/2013/koreni/

Citace:

muzeum: Koření s vůní dálek i domova. Muzeum Českého krasu [online]. 7.11.2013 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/11/2013/koreni/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.