Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Jako šlehnutím kouzelného proutku

pro děti | do dubna 2015 | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Doprovodný program s komentovanou prohlídkou pro školy i větší skupiny k výstavě Svět mechanické hudby je možné rezervovat zde.

___________________________________

Pozor! Nejpříjemnější hrací hodiny, obdiv budící píšťalové mechanismy, věhlasné hrací strojky, sensační polyfony, vkusné elegantní symfoniony, báječné aristony, zázračné flašinety, brilantní patentní orchestriony.
Přesvědč se každý na berounské výstavě!

  • Tištěný dětský průvodce, plný záludných úkolů, seznámí děti hravou a poučnou formou s nejzajímavějšími exponáty na výstavě. Provede je jednotlivými místnostmi a upozorní na všelijaké nevšední drobnosti, které mohou uniknout i oku dospělého návštěvníka.

http://patrikparizek.com/wp-content/uploads/2013/11/download.pngTištěný průvodce výstavou

  • Nedílnou součástí je i tvořivý koutek s funkčním orchestrionem. Je trochu rozbitý, proto je potřeba do něj občas správně uhodit. Umí několik písniček a děti si ho mohou zkusit i natáhnout. Dalšími doplňky jsou hrací mechanismy, které mohou děti samy naprogramovat i vyzkoušet. V připravené pracovně si mohou z připraveného materiálu vytvořit i dobovou upoutávku na vlastní hrací mechanismus.  Mohou zde i vyluštit bludiště s hracími hodinami nebo si prohlédnout různé součástky z hracích skříněk.

http://patrikparizek.com/wp-content/uploads/2013/11/download.pngBludiště s hracími hodinami

  • Karetní hra Orchestrion – upoutávku na vlastní hrací mechanismus.  Mohou zde i vyluštit bludiště s hracími hodinami nebo si prohlédnout různé součástky z hracích skříněk.
  • Interaktivní obrazovka - Nejen dospělé jistě zaujme možnost zaposlouchat se do vybraných melodií vystavených hracích skříněk nebo příležitost podívat se do jejich útrob. U některých strojů promluví prostřednictvím videí i sami sběratelé těchto kuriózních inštrumentů.
  • Komentované prohlídky s autorem – pro MŠ, ZŠ, SŠ i veřejnost (na objednání)

mezera

Response code is 404
foto: Zdeněk Zůna, Michal Kosprd


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/11/2014/jako-slehnutim-kouzelneho-proutku/

Citace:

muzeum: Jako šlehnutím kouzelného proutku. Muzeum Českého krasu [online]. 19.11.2014 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/11/2014/jako-slehnutim-kouzelneho-proutku/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.