Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Křest knihy H. Hrabákové Povídky ke kávě IV. aneb jak přežít dětství

Křest knihy | 11. 12. 2018 od 17 hod. |

Hana Hrabáková v předchozích třech letech úspěšně publikovala již tři díly cyklu „Povídky ke kávě“ a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova „ze života“.
Podtitul aktuální povídkové knihy „Jak přežít dětství“ jasně napovídá, kolem čeho se její humorné texty tematicky točí. A nutno dodat, že vzpomínky na dětství „za socialismu“ nejsou rozhodně tím jediným tématem.
Povídky opět často zabrousí do zákoutí rodinného života, přinášejí romantizující a humorný pohled na období dospívání. Ať už se odehráválo v jakémkoliv režimu, nechybí svět domácích mazlíčků, ani vzpomínky na to, jaký byl život „kdysi“. Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše. Vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívali a co jim život někdy nelítostně servíruje. Nikdy ale nechybí nadhled a jiskřivý humor.
Hana Hrabáková své krátké prózy zveřejňovala nejprve časopisecky a v roce 2015 literárně debutovala titulem Povídky ke kávě / Jak přežít třicet let s jedním chlapem (a s jednou tchýní), který se setkal s nebývalým čtenářským ohlasem a autorce otevřel cestu k okračování této povídkové řady. O rok později následoval titul Povídky ke kávě II. / Jak přežít (v) manželství a zachovat si zdravý ženský rozum a hned další rok kniha Povídky ke kávě III. / Jak jsme mohli přežít bez mobilu, která opět navázala na předchozí čtenářský úspěch.
Nyní autorka svoji povídkovou řadu rozvíjí dalšími příběhy…

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/11/2018/krest-knihy-h-hrabakove-povidky-ke-kave-iv-aneb-jak-prezit-detstvi/

Citace:

Vlastimil Kerl: Křest knihy H. Hrabákové Povídky ke kávě IV. aneb jak přežít dětství. Muzeum Českého krasu [online]. 30.11.2018 [cit. 18.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/11/2018/krest-knihy-h-hrabakove-povidky-ke-kave-iv-aneb-jak-prezit-detstvi/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.