Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

přednáška Husitské válečnictví – přesun do sálu ČP Wagnerovo nám.

POZOR! ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ | 11. listopadu 2021, 18 hod. |

Vážení zájemci o přednášku prof. PhDr. Petra Čorneje, DrSc. na téma Husitské válečnictví – Jan Žižka,

dovolujeme si vás upozornit, že z kapacitních důvodů došlo ke změně místa konání akce. Přednáška se nově uskuteční v sále České pojišťovny, Wagnerovo náměstí 1541, Beroun namísto původně plánovaného konání v Muzeu Českého krasu.

Přesun proběhnul kvůli zajištění vašeho komfortu a aktuálním hygienickým nařízením.

Děkujeme za pochopení.

ANOTACE PŘEDNÁŠKY:
Husitské polní armády představovaly úspěšné bojové formace, které přicházely ve své době se zcela převratným pojetím válečnictví za užití nových bojových strategií a formací i nestandardní výzbroje. Nejvýznamnějším představitelem husitského válečnictví se stal Jan Žižka.
Představení této osobnosti českého válečnictví se bude zabývat Petr Čornej, autor obsáhlé a úspěšné knihy „Jan Žižka – Život a doba husitského válečníka“, která v získala hlavní cenu Magnesia Litera a byla vyhlášena Knihou roku 2020.
Na akci se vztahují platná hygienická nařízení, účastníci budou muset doložit bezinfekčnost (očkování, test, prodělaná nemoc).
Vstupné 20 Kč.
Cyklus přednášek je organizovaný s finanční podporou města Berouna, koná se pod záštitou prof. Vratislava Doubka, Ph.D. (Ústav politologie, FF UK).

ON-LINE PŘENOS NEBUDE Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ K DISPOZICI

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/11/2021/17110/

Citace:

Vlastimil Kerl: přednáška Husitské válečnictví – přesun do sálu ČP Wagnerovo nám.. Muzeum Českého krasu [online]. 4.11.2021 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/11/2021/17110/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.