Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Tvořivé adventní programy pro školy – Beroun, Žebrák, Hořovice

Pro školy | |

Nabízíme školám adventní tvořivé programy v Berouně, Žebráku a Hořovicích.

BEROUN

Společně tvoříme berounský betlém

Tvořivý program, při kterém se děti stanou spolutvůrci velkého betlému s berounskými motivy.  Namalují si vlastní postavu a následně ji mohou vystavit v betlému, který bude v muzeu k vidění po celý advent. Předlohy postav a kulisy betlému v podobě Husova náměstí vytvořila známá berounská výtvarnice Lucie Suchá.

Cena 50 Kč/žák.

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro předškoláky a 1. stupeň ZŠ.

Objednávejte na tel. 311 624 101 nebo na e-mailu pokladna@muzeum-beroun.cz. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Volné termíny:

28. 11.

29.11.

5. 12.

6. 12.

7. 12.

8. 12.

12. 12.

13. 12.

16. 12.

19. 12.

20. 12.

21. 12.

22. 12.

Začátek programu vždy v 8:30, 10:00 a 13:00 (Pokud nebylo individuálně dohodnuto jinak. Když je to možné, snažíme se přizpůsobit individuálním požadavkům škol).

Max. 30 dětí v jedné skupině.

Místo konání:

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun

HOŘOVICE

Doprovodný program k výstavě Kouzlo vánočních ozdob, při kterém si děti vyrobí vlastní vánoční ozdobu.

Součástí je také prohlídka výstavy představující vánoční ozdoby našich předků. Vystaveny jsou unikátní vánoční ozdoby z muzejních sbírek a z kolekce bratrů Peklákových. Ti se specializují na výrobu moderních vánočních dekorací, ale zároveň vytvářejí repliky historických vánočních ozdob a lucerniček z 60. let. Vystaveny budou různé tvary foukaných ozdob, ale i korálkové figurky z Poniklé, které jsou na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Chybět nebudou ani papírové dekorace či repliky historických tvarů a námětů. Ozdoby budou k vidění i na nazdobených vánočních stromečcích, umístěných v celé expozici. Zároveň si bude možné některé z nich zakoupit.

Cena 50 Kč/žák.

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro 1. a 2. st. stupeň ZŠ.

Objednání na tel. 601 374 251 nebo na horovice@muzeum-beroun.cz. Termíny dle dohody. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Místo konání:

Muzeum Hořovicka

Starý zámek

Vrbnovská 27

Hořovice

ŽEBRÁK

Doprovodný program k výstavě Perníčkové Vánoce. Děti si upečou a následně ozdobí vlastní perníček.

Vybrat si můžete ze tří variant – ozdobit si různé figurky vytvořené pomocí vykrajovátek, upéct si společně perníkový betlém nebo vyzkoušet pečení z dřevěných forem po vzoru perníkářů v minulosti. Součástí programu je také prohlídka výstavy. K vidění jsou historické dřevěné formy z muzejních sbírek. Prezentovány jsou také papírové perníkovky – obrázky s tematikou čerta, Mikuláše a jiných postaviček používaných jako ozdoba dětských perníčků. Nechybí staré recepty a pohledy zapůjčené sběratelkou Ilonou Voráčkovou. V rámci výstavy se uskuteční soutěž o nejhezčí perníček. Vaše výtvory budou opatřeny pořadovými čísly a o vítězích rozhodnou návštěvníci muzea.

Cena 50 Kč/žák

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro 1. a 2. st. stupeň ZŠ.

Objednání na tel. 601 374 251 nebo na horovice@muzeum-beroun.cz. Termíny dle dohody. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Místo konání:

Městské muzeum v Žebráku

Náměstí 89

Žebrák


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/11/2022/tvorive-adventni-programy-pro-skoly-beroun-zebrak-horovice/

Citace:

Vlastimil Kerl: Tvořivé adventní programy pro školy – Beroun, Žebrák, Hořovice. Muzeum Českého krasu [online]. 22.11.2022 [cit. 24.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/11/2022/tvorive-adventni-programy-pro-skoly-beroun-zebrak-horovice/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.