Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Lidé a podzemí + Život opuštěných dolů

Výstavy Domov seniorů TGM | 9. 1. - 28. 2. 2020 |

Zveme vás na dvě nové výstav v Domově seniorů TGM, Pod Studánkou 1884, Beroun.

1. výstava:
Název: Lidé a podzemí
Autorka: Magdalena Waki Dvořáková
Anotace: Soubor fotografií se snaží ukázat výpravy do podzemí takové, jaké jsou, jak je jeskyňáři a montanisté zažívají. Často po pás v blátě či ve vodě se odvážně vydávají tam, kam by normální člověk nevlezl. Odměnou jsou jim místa, která jsou běžnému člověku skryta.

2. výstava:
Název: Život opuštěných dolů
Autor: Lukáš Falteisek, Máří Mikšaníková
Anotace: Opuštěné doly jsou vědeckou lokalitou i místem se zvláštní a neopakovatelnou estetiku. Důlní ekosystém je bohatší než živá příroda v jiných typech podzemí. Jde o skutečnou divokou přírodu, která by existovala i bez lidské pomoci, ale díky důlním dílům jí můžeme vidět a zkoumat. Fotografie představují scenérie z opuštěných dolů a detaily tamější živé přírody. Kresby zachycují veselé i méně veselé scénky ze života lidí, kteří se v opuštěných dolech pohybují.

Výstavy budou k vidění do konce února 2020. Vstup možný zdarma v provozní době DS TGM pro veřejnost.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/12/2019/14500/

Citace:

Vlastimil Kerl: Lidé a podzemí + Život opuštěných dolů. Muzeum Českého krasu [online]. 19.12.2019 [cit. 27.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/12/2019/14500/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.