Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Advent v berounském muzeu

Přehled akcí - Beroun | |

Pobavte se před Vánocemi v berounském Muzeu Českého krasu.

Sídlí na Husově náměstí, na dohled od muzea je vánoční trh, kolotoč, kluziště, koutek se zvířátky, Ježíškova kancelář a podium, kde probíhají akce organizované městem Berounem https://www.berounsko.net/udalosti/berounsky-advent-2022/ a Městským kulturním centrem https://mkcberoun.cz/kalendar/detail/431.

PROGRAM V MUZEU

27. 11. 2022 – 1. 1. 2023Společně tvoříme berounský betlém

Tvořivý program pro děti i dospělé, při kterém se stanete spolutvůrcem velkého betlému s berounskými motivy. Vytvořte si vlastní postavu a vystavte ji v betlému, který bude v muzeu k vidění po celý advent. Předlohy postav a kulisy betlému v podobě berounského náměstí vytvořila známá výtvarnice Lucie Suchá. Lze také objednat na tel. 311 624 101 jako program pro školy. Cena 50 Kč/osoba (návštěva muzea je v zahrnuta  v ceně).

27. 11. – Adventní jarmark

9 – 16 hod.

Trhy s originálními rukodělnými produkty, které v běžných obchodech nekoupíte. Přijďte si do muzejního geoparku pořídit vánoční dárky – šperky, tašky, kabelky, oděvní doplňky, dekorace, svíčky, koupelové soli, dřevěné svícny apod. a nasát tvořivou atmosféru od vynalézavých tvůrců.

Vstup 10 Kč

3. 12. – Perníčkování v muzeu

14 – 17 hod.

K adventu patří vůně perníku. Přijďte si do Muzea Českého krasu ozdobit perníčky, pomůže vám s tím zkušená perníkářka Renata Šmídová.

Cena 50 Kč

4. 12. – Mikuláš v muzeu

14 – 18 hod.

Čerti, Mikuláš a andělé zvou všechny děti do Muzea Českého krasu! Celé muzeum se promění v nebe a peklo. Dveře pekelné otevře sám mocný Lucifer, za branami nebe děti přivítá Mikuláš a jeho andělé je odmění balíčkem plným dobrot. Dopoledne rádi přivítáme školní skupiny, odpoledne bude určeno pro širokou veřejnost. Na tuto velmi oblíbenou akci je nutné se předem objednat na tel.: 774 950 671 nebo na emailu daniela.dolezalova@ddmberoun.cz. Neváhejte se přihlásit – kapacita je omezená.

Cena 150 Kč/dítě, 1 Kč/doprovod. V ceně je zahrnut vstup na akci a mikulášský balíček, který děti na konci dostanou jako odměnu.

11. 12. – Vánoční čaje s bylinkářkou

14 – 17 hod.

Sestavte si vánoční zahřívací čaj z bylin plných slunce, letní léčivé síly a vánočního zahřívacího koření. Namíchá si ho bylinkářkou a lékárnicí PharmDr. Dagmar Váňovou v krásném prostředí historické lékárny v Muzeu Českého krasu v Berouně. Domů si odnesete vánoční čajovou směs, která vám zpříjemní adventní čas nebo se hodí jako originální vánoční dárek. Pracovat budete s lipovým květem, meduňkou, třezalkou, diviznou, měsíčkovým květem, růží či echinaceou.

Cena 60 Kč

17. 12. – Vizovické pečivo a andělíčci z korálků

14 – 17 hod.

Vyrobte si andělíčka z korálků s paní Stadlerovou nebo vánoční ozdobu s paní Šímovou. Držitelka označení „Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje“ vás seznámí s vizovickým pečivem. Jedná se o ojedinělou lidovou technikou, která od doby svého vzniku nezměnila materiál ani pracovní postup. Naučíte se, jak těsto na vizovické pečivo připravit a propracovávat a vytvoříte si vlastní ozdobu na stromeček.

Cena 50 Kč

18. 12. – Výroba svícnu

14 – 17 hod.

Přijďte si vlastnoručně vyrobit vánoční svícen z jablka, koření a sušeného ovoce, kterým si doma navodíte příjemnou vánoční atmosféru. Akce je vhodná i pro malé děti s doprovodem.

Cena 50 Kč

1. 1. – Novoroční pochod stezkou Vojty Náprstka – vstup za 1 Kč

9.30 hod.

Projděte se srdcem Českého krasu po nejstarší dochované turistické stezce v ČR a jako bonus navštivte berounské muzeum a zdejší novou výstavu Český kras a jeho lidé. Účastníci tradičního pochodu, organizovaného TJ Lokomotiva Beroun, mohou na Nový rok navštívit Muzeum Českého krasu za 1 Kč.

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/12/2022/advent-v-berounskem-muzeu/

Citace:

Vlastimil Kerl: Advent v berounském muzeu. Muzeum Českého krasu [online]. 8.12.2022 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/12/2022/advent-v-berounskem-muzeu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.