Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

TZ komentované vycházky – Údolím Berounky a Krok za krokem Berounem (děti a dospělí) – duben 2022

Tisková zpráva | 2. a 15. dubna 2022 |

Tisková zpráva – komentované vycházky v dubnu

Beroun 14. března 2022

V dubnu můžete vyrazit na první letošní vycházky s Muzeem Českého krasu. Pro zájemce o regionální dějiny a geologii připravilo dvě akce se zkušenými průvodci. Program Krok za krok Berounem dokonce nabídne speciální prohlídku města pro děti.

2. 4. 2022

Údolím Berounky

Chcete se seznámit se zajímavostmi v údolí Berounky mezi Berounem a Srbskem? V sobotu 2. dubna 2022 vás muzejní edukátoři vezmou na vlastivedně-geologicko vycházku podél řeky. Trasa povede po cyklostezce směrem na Srbsko. Mgr. Pavel Bokr a Mgr. Jana Šuchmová představí pradávné sopky, zdejší jeskyně a naleziště zkamenělin, staré brody, lomy, mlýny, dopravní stavby a další málo známé skutečnosti.

Sraz v 10.00 na začátku cyklostezky v ulici Na Ovčíně. Cena 40 Kč/dospělý, 20 Kč/dítě, 80 Kč/rodina.

15. 4. 2022

Krok za krokem Berounem – pro děti (9:30)  a pro dospělé (14:00)

U příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel můžete vyrazit na procházku městem, při které poznáte to nejzajímavější z historie Berouna. Chcete se seznámit s Klepáčkem, skřítkem z nejznámější berounské pověsti? Objevit kamenické značky na Pražské bráně nebo zkameněliny na portálu Jenštejnského domu? Zjistit, proč se Beroun jmenuje Beroun, jak a kým byl založen, kdy byl dobyt, jaké osobnosti zde žily? Vydejte se s námi na procházku centrem – ujdete málo, dozvíte se hodně. Odhalíme i málo známé skutečnosti z dějin našeho královského města. Přespolním přiblížíme Beroun a jeho příběhy, místním ukážeme město tak, jak ho neznají.

Hlavní body trasy: Jenštejnský dům, radnice, kostel sv. Jakuba, městské opevnění, sochy na náměstí, (sv. Jan Nepomucký, Pomník padlým, Jan Hus), Pražská a Plzeňská brána.

V 9:30 začíná speciální dětská prohlídka, která bude zaměřená na berounské pověsti, legendy a strašidla. V 14:00 proběhne klasická prohlídka pro dospělé.

Cena 60 Kč/dospělý, 30 Kč/dítě, 120 Kč/rodina.

2022-04-02-TZ_vycházky_Údolím_Berounky_a_Krok_za_krokem_Berounem

plakát – vycházka údolím Berounky

V případě jakýchkoli dotazů se na mě obraťte.

S pozdravem

Mgr. Vlastimil Kerl

pracovník propagace, PR a marketingu

vedoucí oddělení návštěvnického provozu

Muzeum Českého krasu, p.o.

Husovo náměstí 87, 266 01 Beroun
telefon: 601 374 208

www.muzeum-beroun.cz
propagace@muzeum-beroun.cz

www.facebook.com/muzeumberoun

www.facebook.com/geoparkbarrandien


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2022/tz-komentovane-vychazky-udolim-berounky-a-krok-za-krokem-berounem-deti-a-dospeli/

Citace:

Vlastimil Kerl: TZ komentované vycházky – Údolím Berounky a Krok za krokem Berounem (děti a dospělí) – duben 2022. Muzeum Českého krasu [online]. 14.3.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2022/tz-komentovane-vychazky-udolim-berounky-a-krok-za-krokem-berounem-deti-a-dospeli/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.