Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Dobročinné trhy v geoparku (Hrnčířské trhy)

Trhy a zážitkový program pro veřejnost | 11.–12. června 2022 |

V průběhu vyhlášených berounských Hrnčířských trhů pro vás máme připravené dobročinné minitrhy a edukačně-zábavný program v našem Geoparku Barrandien, geologické expozici pod širým nebem ve dvoře muzea, jen několik metrů od Husova náměstí.

Část geoparku jsme letos nově poskytli neziskovým organizacím a sociálním podnikům, které zde budou nabízet své produkty a služby a prezentovat svoji činnost. Těšit se můžete např. na výrobky z terapeutických dílen Klubíčko Beroun z nedaleké Vráže na Berounsku. Skvělou kávu, bezlepkové dezerty, vafle a nealko nápoje zajistí hořovická Alzheimer-friendly Kavárna Včera. Výrobky svých klientů bude nabízet Domov seniorů TGM Beroun. Poskytovatel sociálních služeb Zahrada Kladno bude prodávat výroby ze své terapeutické šicí dílny (dekorace, utěrky, polštářky, chňapky, hračky). Stánek zde bude mít také berounský spolek SpoluSvět, který spojuje rodiče pečující o děti se znevýhodněním.

Dva stánky místních prodejců budou nabízet leštěné kameny z regionu a ručně vyráběné šperky s minerály.

V zadní části geoparku bude po oba dva dny probíhat program s muzejními edukátory. Pro děti bude připraveno tvoření (výroba klíčenky v podobě trilobita, látkoví trilobiti, obtiskování zkamenělin ze samotvrdnoucí hmoty). Všichni si pak budou moci vyzkoušet rýžování českých granátů nebo hledání zkamenělin, zhlédnout ukázky vzácných minerálů, hornin a fosilií a rozklepávání kalcitu. Mgr. Pavel Bokr naučí zájemce číst z kamenů geologickou minulost Země. Na program Den s geologem bude vybíráno vstupné 50 Kč/osoba.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2022/den-s-geologem-trhy-v-geoparku-hrncirske-trhy/

Citace:

Vlastimil Kerl: Dobročinné trhy v geoparku (Hrnčířské trhy). Muzeum Českého krasu [online]. 12.4.2022 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2022/den-s-geologem-trhy-v-geoparku-hrncirske-trhy/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.