Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Dny evropského dědictví

EHD | 11.-12. září 2021 |

Dny evropského dědictví (European Heritage Days – EHD) letos proběhnout 11. – 12. září 2021. O tomto víkendu se zároveň v Berouně budou konat tradiční Hrnčířské trhy. Muzeum Českého krasu u příležitosti EHD připravilo následující program:

Vstup do všech objektů (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána, Muzeum Hořovicka) za 1 Kč


Trhy v geoparku

Prodejní trhy s originálními rukodělnými produkty (výrobky z kůže, autorské šperky, keramika, módní doplňky, mýdla, přírodní kosmetika, minerály, koření, knihařské výrobky a další).

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Den s geologem

Eduakčně-zábavný program s muzejním geologem – ukázky vzácných hornin a zkamenělin, povídání o geologickcý proměnách planety Země.

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Komentovaná prohlídka Hořovic a výstavy Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice

V rámci Dnů evropského dědictví (neboli také European Heritage Days=EHD) proběhne v Muzeu Hořovicka na Starém zámku v Hořovicích mimořádný program.

V sobotu 11. září 2021 v 9 hodin se mohou zájemci vydat na komentovanou prohlídku sezónní výstavy Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice, která představuje zdejší dodnes aktuální tradici výroby hudebních nástrojů. V 9:30 jste pak zváni na krátkou pěší vycházku po hořovických sakrálních památkách. Naše kroky povedou nejprve ke kostelu sv. Jiljí na Vísce, který slaví v letošním roce významné výročí 700 let od první písemné zmínky v historických pramenech. Založen byl roku 1321 šlechticem Plichtou ze Žirotína a pohřbeni jsou zde pozdější majitelé hořovického panství z 16. století, členové rodu pánů z Říčan.

Dále budeme pokračovat směrem na hořovický hřbitov, který je složen z několika částí. Poznáme významné osobnosti, které jsou zde pohřbeny, například básníka Ivana Slavíka, jehož jméno nese hořovická městská knihovna. U výstavné hrobky knížat z Hanau si povíme o významných členech této šlechtické rodiny, kteří na hořovickém zámeckém sídle žili mezi lety 1852-1945. V rámci EHD je vstupné symbolické ve výši 1,- Kč. Předpokládaný konec akce je přibližně v 11 hodin. Srdečně zveme.

Muzeum Hořovicka, Vrbnovská 27, Hořovice


Kromě stálých expozic v Berouně a Hořovicích si za symbolické vstupné můžete ještě prohlédnout sezónní výstavy Mrtví jdou za sluncem (Beroun) a Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice (Hořovice).

V Berouně bude otevřeno v sobotu  8-18 h, v neděli 9-17 h.

Na akci se vztahují platná hygienická nařízení.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2021/dny-evropskeho-dedictvi/

Citace:

Vlastimil Kerl: Dny evropského dědictví. Muzeum Českého krasu [online]. 24.8.2021 [cit. 24.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2021/dny-evropskeho-dedictvi/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.