Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Herní pohádková výstava SEVA v Žebráku

Výstava a program Žebrák | 5. srpna – 14. září 2023 |

Městské muzeum v Žebráku si pro návštěvníky připravilo herní pohádkovou výstavu SEVA pohádka. Vystaveny jsou modely známých pohádkových postaviček, vyrobené z české stavebnice SEVA. Děti se mohou těšit na dětskou hernu a soutěže o hodnotné ceny.

Městské muzeum v Žebráku, pobočka berounského Muzea Českého krasu, otevřela novou herní výstavu SEVA pohádka. Návštěvníci se mohou těšit na známé pohádkové postavičky z večerníčků a českých i zahraničních pohádek. Nechybí zde samozřejmě Krteček a jeho kamarádi, Maxipes Fik, Bob a Bobek, ale uvidíte například i veverku z Doby ledové.

Vystavené modely byly postaveny z české stavebnice SEVA a představují vlastní ateliérovou tvorbu projektu Svět kostiček®.  Kromě vystavených pohádkových postav se mohou návštěvníci těšit na dětskou hernu s kostičkami SEVA® a Mosaic Maxi (Včela zdobí úl) a soutěž o hodnotné stavebnice v soutěžní Kvízovce.

SEVA pohádka bude otevřena od 5. 8. – 14. 9. 2023, od 9:00 – 17:00 (v pondělí zavřeno).
Výstava navazuje na herní expozici Svět kostiček, která je do 28. 9. 2023 k vidění v Muzeu Českého krasu v Berouně.

Doprovodný program

Na výstavu navazuje doprovodný program pro školy. Děti se při něm seznámí s tím, jak vzniká animovaný film a samy si vyzkouší natočit scénu z pohádky. Využijí při tom moderní techniku (tablet na stativu + aplikaci pro tvorbu animovaných filmů), pomocí které nasnímají pohyb figurky na různém pozadí. Natočené scény si pak společně pustíme a následně vám je pošleme e-mailem. Součástí návštěvy muzea bude také úvodní povídání o pohádkách a tradici české animované pohádky spojené s vysvětlením toho, jak animace funguje.

Doba trvání: cca 90 min.

Věková kategorie: 3. – 7. třída

Cena: 60 Kč/žák

Objednávky na: horovice@muzeum-beroun.cz, 601 374 251

Realizace programu: do 14. září 2023

Program pro veřejnost

Veřejnost si animaci může vyzkoušet při workshopu – natočte si v sobotu 16. září 2023 od 13 do 16 hod. vlastní animovanou scénu.  Využijete při tom moderní techniku (tablet na stativu + mobilní aplikaci pro tvorbu animovaných filmů), pomocí které nasnímáte pohyb figurky na různém pozadí. Cena 60 Kč/osoba, rezervace není nutná. Pozor, v den konání workshopu už nebude k vidění výstava SEVA Pohádka, která končí 14. září 2023.

Adresa:
Městské muzeum v Žebráku
Náměstí 89, Žebrák

Otevírací doba:
Út – ne 9:00 – 17:00

Kontakt:

601 374 251, 601 374 247


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2023/herni-pohadkova-vystava-v-zebraku/

Citace:

holkova: Herní pohádková výstava SEVA v Žebráku. Muzeum Českého krasu [online]. 1.8.2023 [cit. 8.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2023/herni-pohadkova-vystava-v-zebraku/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.