Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

TZ: Svět kostiček – výstava stavebnice SEVA – 1. 7. 2023

Tisková zpráva | |

Tisková zpráva

Výstava Svět kostiček

Beroun 1. července 2023

Návštěvníci Muzea Českého krasu v Berouně se mohou od soboty 1. července do čtvrtka 28. září 2023 těšit na expozičně – herní výstavu Svět kostiček® z české stavebnice SEVA®. Nabídne světově unikátní expozici převážně vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav Svět kostiček® Petra Šimra. V dětské herně se představí kostičky z dalších stavebnic českých značek Mosaic Color.

Z české stavebnice SEVA® představí autor výstavy, rekordman a patron projektu Svět kostiček® Petr Šimr jedinečnou nejnovější vlastní tvorbu, do které se řadí např. různorodé květiny k tématice botanika, zvířata a domácí a kuchyňské potřeby k vlastní edici Seva Food a Seva Kitchen, které volně navazují na ediční tovární sadu Seva Rodina – Vaříme z roku 2019. Jedná se o detailně propracované modely.

Edice Seva Kitchen nabídne kuchyňské náčiní (macerovátko na česnek, stojan na papírové uťerky, mlýnek na kávu, čistící prostředky, ale také klíčenku s klíči).  Díly použité na modelech vlastní tvorby nejsou nijak lepeny, lakovány ani modifikovány.

Výstavu doplňují taktéž vybrané modely z továrních komerčních sad, jejich oficiální alternativy a modely vlastní tvorby z těchto setů. Ty byly použity při streamovém pořadu „Seva online skládání“, které autor výstavy točil pro výrobce v roce 2021. Jednotlivé díly jsou ke shlédnutí umístěny na serveru Youtube.com.

Výstava nabídne také dětskou hernu o třech herních zónách s kostičkami Seva® a Mosaic Maxi. Na pokladně muzea si mohou návštěvníci zakoupit vybrané nové stavebnice, nebo si mohou zasoutěžit o hodnotné stavebnice v soutěžní Kvízovce.

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun

Otevřeno denně kromě pondělí, podrobnosti k otevírací době a vstupnému zde.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/08/2023/tz-svet-kosticek-vystava-stavebnice-seva-1-7-2023/

Citace:

Vlastimil Kerl: TZ: Svět kostiček – výstava stavebnice SEVA – 1. 7. 2023. Muzeum Českého krasu [online]. 15.8.2023 [cit. 8.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/08/2023/tz-svet-kosticek-vystava-stavebnice-seva-1-7-2023/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.