Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Hra s možným i nemožným

Pro děti | 6. 10. 2012, od 13 do 17 hodin | Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

Plastelína, která se tříští i teče, tajemná černá tekutina, která tvoří pevné tvary a můžete řídit její pohyb. Magické obrazce na vodě, v písku či vypalující se jakoby samy od sebe na papíře. Kouzelné zvučící trouby, gyroskopy, magnetické a solární hračky a patenty, pokladničky zneviditelňující či zmenšující mince. Antigravitační globus a jiné předměty levitující ve vzduchu bez kontaktu s čímkoli dalším. Tajemná koule plná plazmatu reagující na dotek ruky. Káča, která se nepřestane točit, neviditelné písmo, věčná rostlina z egyptských hrobek nebo instantní sníh.

To všechno budete mít šanci spatřit i zakoupit na unikátní akci v Muzeu Českého krasu v Berouně. Na vlastní oči Vám předveme, že realita není tak neochvějná ani nudná, jak se zdá. Nebudou chybět ani velmi praktické a levné předměty pro každodenní život, jako jsou patentní svítící lupy v podobě kreditní karty, věčné zápalky, praktické pláštěnky ukryté v přívěšku na klíče, náramky odhánějící komáry, instantní ubrousky slisované do velikosti většího paralenu, průzračné jurazelové kuličky pro květiny, karta velikosti kreditky obsahující sadu multifunkčních nástrojů pro každodenní přežití, nebo superpřilnavé podložky předvádějící umění gekonů chodících po stropě díky moderní nanotechnologii.

Doprovodný program k výstavě obrazů Menší hra připravilo Muzeum Českého krasu ve spolupráci s portálem Gadgeteshop.cz. Některé exponáty, jako antigravitační globus nebo plazma koule jsou součástí instalace této výstavy.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/09/2012/hra-s-moznym-i-nemoznym/

Citace:

muzeum: Hra s možným i nemožným. Muzeum Českého krasu [online]. 16.9.2012 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/09/2012/hra-s-moznym-i-nemoznym/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.