Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Program – srpen

Přehled akcí a výstav | Srpen 2023 |

V srpnu jsme pro vás připravili pestrý program. Přijďte se pobavit na naše akce a výstavy do Berouna, Žebráku a Hořovic.

AKCE

Hrátky za muzejními vrátky

1. a 8. srpna 2023, 9–17 hod.

Prázdninový tvořivý program pro rodiny s dětmi na téma netopýři (1. 8.) a trilobiti (8. 8.).

Beroun


Den s geologem

2. a 19. srpna 2023, 9–19 hod.

Zážitkový geologický program pro celou rodinu – rýžování granátů, vyklepávaní krystalů, zkameněliny, výroba obtisku trilobita, animace o sopkách a mořích.

Beroun


Minecraft a kameny

4., 10. a 22. srpna 2023

Novinka – atraktivní vzdělávací program pro děti využívá prostředí legendární počítačové hry pro simulaci geologických aktivit. Rezervace na tel. 311 624 101.

Beroun


Bylinkářská vycházka – Koněprusy (Zlatý kůň)

6. srpna 2023, 10.30 hod.

Bylinkářská vycházka s lékárnicí a bylinkářkou PharmDr. Dagmar Váňovou, rezervace na tel. 311 624 101 nutná.

Koněprusy


Vlastivědná vycházka Liteň

8. srpna 2023, 9.45

Komentovaná vycházka přiblíží zámecký park, židovský hřbitov, muzeum, rod Daubků a osobnosti spjaté s Litní (Jarmila Novotná, svatopluk Čech).

Liteň


Hrátky před muzejními vrátky

15. srpna 2023, 9–17 hod.

Prázdninový tvořivý program pro rodiny s dětmi – netopýři.

Hořovice


Geologická exkurze se sběrem zkamenělin – Koněprusy

11. srpna 2023, 10 hod.

Vyzkoušejte si sbírání zkamenělin přímo v terénu. Muzejní geolog vám pomůže s jejich hledáním a určováním. Sraz na parkovišti u jeskyní.

Koněprusy


Odpoledne s netopýry

17. srpna 2023

Ukázky živých netopýrů, přednáška s promítáním, tvořivá dílnička pro děti, mobilní naučná stezka, vědomostní soutěž, netopýří suvenýry.

Hořovice


Komentovaná prohlídka – stavebnice SEVA

18. srpna 2023, 13.00 a 14.30 hod.

Povídání o historii stavebnice SEVA a o tom, jaké to je být externím designérem společnosti „SEVA spojuje“ -  výstavou provede Ing. arch. Petr Šimr, Ph.D.

Beroun


Krok za krokem Berounem

18. srpna 2023. 17.30 hod.

Komentovaná prohlídka centra města s průvodce – vznik města, památky a pověsti. Sraz před muzeem.

Beroun


Od renesance k Beatles (Středočeské kulturní léto)

18. srpna 2023, 19 hod.

Žesťový soubor města Plzně zahraje skladby mistrů klasické hudby, ale také populární dixielandy či filmovou hudbu. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Beroun


Hradozámecká noc Hořovice

26. srpna 2023, 18–22 hod.

Představení divadelního souboru „Za vodou“ z Čenkova, stanovistě Hvězdárny Žebrák s pozorováním noční oblohy, komentovaná prohlídka výstavy Papírové modely hradů a zámků, prohlídka muzejních expozic s úkoly a hádankami, povídání o brdské přírodě a historii s Ing. Perem Ježkem.

Hořovice


Hop Trop (Středočeské kulturní léto)

27. srpna 2023, 19 hod.

Koncert oblíbené trampské kapely – pod širým nebem na hradě Točník v rámci Středočeského kulturního léta. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Točník


Pohádky do kapsy (Středočeské kulturní léto)

30. srpna 2023, 17 hod.

Nejkrásnější české pohádky ve hravém a vtipném podání Divadla A. Dvořáka v Příbrami. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Hořovice


VÝSTAVY

Svět kostiček - Herní prázdninová výstava, věnovaná české stavebnici SEVA. Těšit se i na dětskou hernu a soutěže o hodnotné stavebnice v soutěžní Kvízovce – Beroun

Výstava Netopýři tajemní a zranitelní - Součástí výstavy je prezentace hlasů několika druhů netopýrů z ultrazvukového detektoru, kterou si mohou návštěvníci sami pouštět, pracovní listy pro děti a další interaktivní prvky – Beroun

Domácí umění aneb To jsme doma měli taky - Letošní sezónní výstava v Městském muzeu v Žebráku představuje jedinečný fenomén domácího umění, které se rozvíjelo v době socialismu ve 2. pol. 20. století a podnítilo zálibu lidí v kutilství i v tvorbě vlastních dekorací do domácnosti – Žebrák

Papírové modely hradů a zámků – HořoviceLetošní sezónní výstava v  Muzeu Hořovicka, pobočce Muzea Českého krasu, přiblíží návštěvníkům modely známých hradů a zámků. K vidění jsou v papírové podobě např. hrady Karlštejn, Křivoklát, Švihov, Pernštejn nebo zámky Hluboká, Červená Lhota či Vranov nad Dyjí – Hořovice

Program ke stažení: srpen_MČK_program_A3



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/07/2023/program-srpen-2/

Citace:

Vlastimil Kerl: Program – srpen. Muzeum Českého krasu [online]. 25.7.2023 [cit. 9.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/07/2023/program-srpen-2/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.