Středočeské kulturní léto

Koncerty, divadlo | červen–srpen 2023

Také letos se Muzeum Českého krasu zapojí do Středočeského kulturního léta. Akce v rámci tohoto festivalu jsou finančně podporovány Středočeským krajem. Koncerty a divadelní a filmová představení se budou odehrávat v muzeích, galeriích, na zámcích a v dalších objektech krajských příspěvkových organizací z oblasti kultury. Program MČK se uskuteční v Berouně, Hořovicích a na Točníku.

23. 6. 2023 – Pavlína Jíšová & Jaroslav Matějů – 19:00 h
To nejlepší z repertoáru známe folkové zpěvačky, která v časopisu Folk & Country šestkrát po sobě získala ocenění Zpěvačka roku.
Geopark Barradien, Slapská ul. Beroun, Vstupné 200 Kč

23. 6. 2023 – Krajanka – 18:00
Koncert známe dechovkové kapely připomeneme nejznámější autory a skladby lidové hudby, které se staly součástí širokého hudebního povědomí pro mnoho posluchačů dechové hudby.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27, Hořovice, 150 Kč

30. 6. 2023 – Odyssea – 20:00
Koncert legendární rockové skupiny, která vystupuje od roku 1972.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27,  Hořovice, 250 Kč

14. 7. 2023 – Ivo Jahelka – Písničky zpod taláru – 19:00
Pořad „zpívajícího právníka“ je sestaven z veselých příběhů ze života zpracovaných do písniček. Písničky jsou prokládány ukázkami ze soudních spisů a policejních protokolů, o humor není nouze. Ivo Jahelka vzkazuje: „Dobrý humor, slovo, smích – nejít na to, byl by hřích!“
Geopark Barradien, Slapská ul. Beroun, 200 Kč

18. 8. 2023 -  Od renesance k Beatles  – 19:00
Na programu koncertu Žesťového souboru města Plzně zazní nejen skladby mistrů klasické hudby Samuela Scheidta, Johanna Sebastiana Bacha a dalších, ale také populární dixielandy či filmová hudba z pera legendárního Henryho Manciniho. Posluchači se mohou rovněž těšit na průvodní slovo o zajímavostech a perličkách ze života skladatelů a okolnostech vzniku skladeb z programu koncertu.
Geopark Barradien,  Slapská ul. Beroun, 200 Kč

27. 8. 2023 – Hop Trop  – 19:00
Legenda trampské hudby vystoupí se známými hity a představí i svoje novější skladby. Pořad je proložen osobitým vyprávěním příhod ze života protagonistů. Kapela působí na folkové scéně od roku 1979 a je držitelkou ocenění Zlatá Porta i Platinová deska. Její členy tvoří Jaroslav “Samson” Lenk, Ladislav “Huberťák” Kučera a Jaromír Vondra “Šroub”.
hrad Točník, 350 Kč

AKTUALIZACE – V PŘÍPADĚ DEŠTĚ SE KONCERT ODEHRAJE V ZASTŘEŠENÝCH PROSTORECH

30. 8. 2023 – Divadlo A. Dvořáka Příbram – Pohádky do kapsy  – 17:00
Nejkrásnější české pohádky ve hravém a vtipném podání Divadla A. Dvořáka v Příbrami se svými písničkami potěší či pobaví předškoláky i celé rodiny. Přijďte na setkání s Karkulkou, Perníkovou chaloupkou, Princeznou na hrášku, Budulínkem i se zvířátky, která přemohla loupežníky. Prožijeme společně vzácné příběhy o přátelství a lásce, o statečnosti i obyčejných lidských slabostech, kde dobro nakonec vždycky zvítězí.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27,  Hořovice, 120 Kč

AKTUALIZACE – PŘESUN DO SPOLEČENSKÉHO DOMU HOŘOVICE KVŮLI NEPŘÍZNIVÉMU POČASÍ

Akce se uskuteční pod širým nebem
Vstupenky budou v předprodeji na https://goout.net/cs/stredoceske-kulturni-leto/szotauv/

Podrobnosti o akcích Středočeského kulturního léta v celém kraji si můžete přečíst zde.

Kompletní program Středočeského kulturního léta v celém kraji najdete zde, stáhnout si ho můžete zde: Program_SKL_souhrn




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu