GEOLOGICKÉ AKCE – LÉTO 2024

| 31.8.2024

Naši muzejní geologové si pros vás na letošní léto připravili opravdu bohatý program Co nás společně čeká?

Minecraft a kameny

12. července a 21. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Zvládneš jako skutečný geolog objevit naleziště nerostných surovin ve světě simulovaném podle skutečných předloh? Zábavně edukační program v prostředí populární hry Minecraft. Na akci je povinná rezervace míst.

Den s geologem – zlatá horečka

13. července a 22. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Staňte se na jeden den zlatokopem a vyzkoušejte si pod vedením geologa rýžování pravého zlata a českých granátů. Dozvíte se zajímavosti o zlatě a jeho získávání. Zvětšíme si jej pod mikroskopem a ukážeme si skutečné zlatokopecké vybavení a další zlaté minerály (“kočičí zlato”). Vyrýžovanou zlatinku či granáty si odnesete domů.
Více informací: Den s geologem – zlatá horečka

Den s geologem – do světa sopek

18. července a 14. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Poznejte pradávné sopky v Čechách a jejich souvislosti s drahými kameny. Uvidíte videa a animace sopečných erupcí, poznáte rizika a přínosy sopečné činnosti. Sáhnete si na skutečné sopečné kameny a děti si mohou namalovat vlastní sopku ozdobenou skutečnými kameny. Nechybí ani rýžování českých granátů.

Den s geologem – o krasu a jeskyních

1. a 31. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Vyzkoušíte si modelování sošky z krasové hlíny, uvidíte videa a animace o jeskyních. Poznejte tajemství jeskyní a drsnou práci jeskyňářů.

Den s geologem

27. července 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Staňte se na den geologem! Poznejte pradávná moře a sopky našeho regionu, uvidíte videa a animace sopek a pradávných moří. Připraveny budou i ukázky hornin, minerálů a zkamenělin, vyklepávání krystalů a rýžování českých granátů.

Exkurze na naleziště zkamenělin

19. července 2024 a 16. srpna, sraz v 10:00 na parkovišti u Koněpruských jeskyní

Poznejte zdejší pradávná moře a najděte si vlastní zkamenělinu. Vydejte se s námi na terénní exkurzi do okolí Koněpruských jeskyní.
Další termíny a akce budou ještě vypisovány.
Změna programu vyhrazena





| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu