FOTO: Zahájení turistické sezóny na hradě Křivoklát

Turistika | 2. dubna

Přijďte v sobotu 2. dubna otevřít novou sezonu s agenturou CzechTourism a užít si celý den zábavy na hradě Křivoklát. Čekají vás hudební vystoupení, veselé soutěže a spousta inspirace pro cestování po Česku. Na hrad se můžete dopravit historickými autobusy a pozor, slavit budeme za každého počasí!

FOTOGRAFIE ZDE

Do této akce se zapojilo i Muzeum Českého krasu. Na nádvoří si budou moci děti vyzkoušet práci muzejníka. S naším geologem Štěpánem Rakem budou určovat zkameněliny. Zkusí si práci restaurátora, který musí umět sestavit rozpadlou židli a spravit rozbité nádoby.  Vyzkouší si, jak těžké bylo dříve střílet kuší nebo lukem. Zkusí si psát brkem nebo složit různé další skládačky. A protože budeme na středověkém hradu, zahrajeme si i vrhcáby a další staré deskové hry. Pokud děti projeví dostatek šikovnosti, odnesou si i výuční list muzejníka. Jak vidíte, program našeho muzea bude opravdu bohatý.

Představeny také budou doprovodné programy muzea, blížící se výstavy a další akce a projekt Montánní činnost ve Středočeském kraji.

K dopravě na hrad budou moci zájemci využít speciální historické autobusy, které budou během soboty vyjíždět z autobusového nádraží v Berouně a Rakovníku v 10, 12 a 14 hodin. Jízda autobusem i vstup na akci je zdarma.

Těšíme se na Vás.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu