Exkurze: Zkamenělé moře a sběr zkamenělin u Koněprus

exkurze | 29. 4. 2017 od 10:45 hod.

sraz: parkovište u Koněpruských jeskyní

Muzeum Českého krasu, příspěvková organizace, vás zve na tradiční geologickou exkurzi se sběrem zkamenělin. Tentokrát vyrazíme na velmi bohaté naleziště zkamenělin do okolí Koněprus.

Okolí Koněprus, Velkolom Čertovy schody, Koněpruské jeskyně jsou oblíbenou a turisticky vyhledávanou lokalitou. Pro paleontology, zájemce o pravěk a sběratele zkamenělin představuje tato oblast doslova opravdový ráj – zkamenělý útes mechovek, stromatopor, lilijic a dalších prvohorních živočichů obývajících tropické devonské moře.

V oblasti koněpruských lomů se podařilo objevit téměř 1000 živočišných forem. Během vycházky navštívíme opuštěné lomy u Homoláku, kde jistě najdeme četné zbytky kdysi pestrého podmořského světa s plži, ramenonožci a trilobity.

Sraz účastníků je v sobotu 29. 4. 2017 v 10:45 na parkovišti u Koněpruských jeskyní. Od parkoviště vyjdeme na naleziště vzdálené cca 2 km. Celková délka trasy cca 4 km. Exkurzi povede muzejní paleontolog Mgr. Štěpán Rak. Nezapomeňte si vzít noviny na balení nálezů.

Na exkurzi je možno přijet nejen osobním vozem, ale i linkovým autobusem C17, který odjíždí v 10:23 od nádraží v Berouně (nachází se hned vedle vlakového nádraží) a jede ke Koněpruským jeskyním (příjezd v 10:38). Autobus stejné linky lze po skončení exkurze použít i pro cestu zpět na nádraží do Berouna: http://jeskyne.cesky-kras.cz/pro-navstevniky/pristup/bus-k-jeskynim/

Účastnický poplatek:
dospělí: 50,- Kč
děti: 25,- Kč
rodinné vstupné 100,- Kč (do 5-ti osob z toho max. 2 dospělí)




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu